Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Μηχανογραφικό 2018: Πότε λήγει η προθεσμία

μηχανογραφικό 2018

Σε ισχύ βρίσκεται για κάποιες μέρες ακόμα η προθεσμία για το μηχανογραφικό 2018. Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2018.

Σε λίγες μέρες οι Πανελλήνιες 2018 τελειώνουν οριστικά ενώ την Δευτέρα 16 Ιουλίου ολοκληρώνεται η προθεσμία για το μηχανογραφικό 2018. Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας ανακοινώθηκαν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για το μηχανογραφικό 2018.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της ανακοίνωσης των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό 2018. Αυτό γίνεται επίσημα επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ως και την Δευτέρα 16-7-2018.

Οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2018 που ενδιαφέρονται να υποβάλουν μηχανογραφικό 2018 θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr. Θα μπορούν δηλαδή να μελετούν το μηχανογραφικό 2018 και να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).

Προσοχή! Τι πρέπει να προσέξετε για το μηχανογραφικό 2018

Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό 2018 καταχωρίζεται στη βάση του Υπουργείου Παιδείας. Τότε καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας. Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Η προθεσμία λοιπόν είναι αποκλειστική! Μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Ποιοι μπορούν να υποβάλουν μηχανογραφικό 2018

  • Μηχανογραφικό δελτίο μπορούν να υποβάλουν όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ του 2018, και εφόσον κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ). Ακόμη, μπορούν να υποβάλουν όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2016 ή 2017, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση. Οι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ.
  • Για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, οι υποψήφιοι θα απευθύνονται στα Λύκειά τους.
  • Εφιστάται η προσοχή σε όλους τους υποψηφίους για την εμπρόθεσμη οριστικοποίηση του μηχανογραφικού. Αλλιώς θα αποκλειστούν από την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για φέτος.
  • Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι που παραπέμπονται στις επαναληπτικέςτου Σεπτεμβρίου, καταθέτουν μηχανογραφικό με τις προτιμήσεις τους, μαζί με τους υποψηφίους (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) της τακτικής εξεταστικής περιόδου.
  • Με την ευκαιρία υπενθυμίζεται ότι ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (αγωνίσματα) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) έχει οριστεί μέχρι και την Παρασκευή 29-6-2018.

Πανελλήνιες 2018: Τι να μην ξεχάσεις!

Έχεις τη δυνατότητα να επισκέπτεσαι όσο συχνά θέλεις την ιστοσελίδα.Μπορείς να τροποποιείς το ηλεκτρονικό μηχανογραφικό 2018 από τη στιγμή της ανάρτησής του. Το τροποποιείς όσο θες μέχρι την οριστικοποίησή του, στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Ως υποψήφιος μπορείς να δηλώσεις όσες σχολές επιθυμείς. Εννοείται βέβαια ότι οι σχολές πρέπει να περιλαμβάνονται στον τομέα επιλογής σου και στην Κοινή Ομάδα.

Στη στήλη Σειρά Προτίμησης θα συμπληρώσεις με αύξουσα σειρά τις προτιμήσεις σου. Ακόμη, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δεν επιτρέπεται να δηλώσεις τμήμα, στο οποίο είσαι ήδη σπουδαστής από προηγούμενο έτος.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον τελευταίο εισαγόμενο σε σχολή που δήλωσες προτίμηση, προηγείται αυτός που
έχει επιτύχει μεγαλύτερο άθροισμα βαθμολογίας στα δύο μαθήματα ειδικότητας. Εάν και πάλι ισοβαθμείτε, εισάγεστε όλοι οι ισοβαθμούντες ανεξάρτητα από τη σειρά που τη δήλωσε ο καθένας. Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ή περισσότερων υποψήφιων με τον τελευταίο εισαγόμενο στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών, τις Σχολές Αστυφυλάκων και τις Σχολές Πυροσβεστικής Ακαδημίας, και μετά την εξάντληση του κριτηρίου της βαθμολογίας στο άθροισμα μαθημάτων ειδικότητας, εισάγεται ο υποψήφιος που δήλωσε τη σχολή αυτή με προγενέστερη σειρά προτίμησης.

Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και το σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2018 έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν ή/και να εκτυπώσουν το μηχανογραφικό 2018.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις