Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Μηχανογραφικό 2022: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής – Πώς να αποφύγετε λάθη

Μηχανογραφικό 2022:  Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής – Πώς να αποφύγετε λάθη

Οι υποψήφιοι στις φετινές πανελλήνιες καλούνται να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο για το έτος 2022. Σε αυτό μπορούν να συμπληρώσουν τις σχολές που επιθυμούν για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, όλοι οι υποψήφιοι στις πανελλήνιες θα πρέπει να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο έως και τη Δευτέρα (18.07.2022) και ώρα 23:59, για να μπορούν να συμμετέχουν στην επιλογή για την πρόσβαση στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Τα δεδομένα φέτος έχουν αλλάξει σε σχέση με πέρυσι. Η κυριότερη μεταβολή είναι ότι τα βαθμολογικά «εισιτήρια» ανά τμήμα ΑΕΙ υπολογίζονται διαφορετικά, καθώς ισχύουν διαφορετικοί συντελεστές των μαθημάτων βαρύτητας.

Υπενθυμίζεται ότι από την Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2022, οι υποψήφιοι, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας τους (password) που πρέπει να έχουν αποκτήσει, μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr/ και να επιλέγουν το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/ και το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ) για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις