Δευτέρα, 27 Μαΐ
23oC Αθήνα

Μνημόσυνο τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Οικογένεια, Υπουργοί και κόσμος στην Μητρόπολη

Μνημόσυνο τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Οικογένεια, Υπουργοί και κόσμος στην Μητρόπολη

Το 40ήμερο μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έγινε σήμερα (18.02.2023). Την Κυριακή θα γίνει το τρισάγιο στους βασιλικούς τάφους στο Τατόι.

Κόσμος μαζεύτηκε έξω από την Μητρόπολη Αθηνών, εκεί όπου θα τελεστεί το μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, ωστόσο πολύ λιγότερος σε σχέση με την κηδεία.

Η οικογένεια του τέως Βασιλιά έφτασε στην Εκκλησία και χειροκροτήθηκε. Η Άννα – Μαρία και ο Παύλος χαιρέτησαν τον κόσμο που έχει μαζευτεί.

Λόγω του μνημοσύνου 300 αστυνομικοί είναι επί ποδός, ενώ θα υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους γύρω δρόμους, με τους καλεσμένους να κινούνται με βαν.

Νωρίτερα στην Μητρόπολη έφτασαν η αδερφή του τέως βασιλιά, η Σοφία της Ισπανίας, ο Άδωνις Γεωργιάδης μαζί με τη σύζυγό του Ευγενία Μανωλίδου, o Μάκης Βορίδης με τη σύζυγό του και ο Νότης Μηταράκης. Επίσης στην εκκλησία είναι και η Φάνη Πάλλη Πετραλια.

Επίσης είναι και ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος ήταν και στην κηδεία. Παλιοί συμμαθητές του τέως βασιλιά βρέθηκαν επίσης στην Μητρόπολη.

Μετά την ολοκλήρωση του μνημοσύνου, η οικογένεια του τέως βασιλιά στάθηκε στα σκαλιά της Μητρόπολης και χαιρέτησε τον κόσμο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ακολουθεί καφές, σε συνδυασμό με ελαφρύ γεύμα, ενώ αύριο θα τελεστεί το τρισάγιο στο Τατόι, όπου θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια του τάφου.

Ρεπορτάζ: Άννα – Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις