Ελλάδα

Μον Ρεπό: Εδώ γεννήθηκε ο Πρίγκιπας Φίλιππος (pics)

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στενή σχέση με την Ελλάδα είχε ο Πρίγκιπας Φίλιππος που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών.

Γεννήθηκε 10 Ιουνίου του 1921 στο ανάκτορο του Μον Ρεπό στην Κέρκυρα και έφερε τον τίτλο «Πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδος και της Δανίας».

Υπάρχει, μάλιστα, ένας ολόκληρος μύθος γύρω από τη γέννηση του. Όταν «έσπασαν τα νερά» της 36χρονης τότε πριγκίπισσας Αλίκης υπήρξε μεγάλη αναστάτωση στη βίλα του Μον Ρεπό. Ο γιατρός μάλιστα που είχε αναλάβει φέρει εις πέρας τον τοκετό θεώρησε ότι ήταν καλύτερο η βασίλισσα Αλίκη να γεννήσει πάνω σε ένα τραπέζι, παρά στο κρεβάτι της.

Η μητέρα του και βασίλισσα Αλίκη υπέμενε τους πόνους της γέννας, ξαπλωμένη στο τραπέζι στην κουζίνα της έπαυλης φέρνοντας τελικά στην ζωή τον Πρίγκιπα Φίλιππο τον μοναδικό αγόρι της οικογένειας. Η μητέρα του τον αποκαλούσε χαϊδευτικά «Μπαμπίκινς».

mon repo

Βαπτίστηκε ως Ελληνορθόδοξος έχοντας για νονούς την γιαγιά του Όλγα της Ελλάδας και τον δήμαρχο της Κέρκυρας Αλέξανδρο Κοκοτό.

Το Μον Ρεπό όπου γεννήθηκε ο Πρίγκιπας Φίλιππος ξεκίνησε να κτίζεται το 1828 κατά τα πρότυπα του νεοκλασικισμού, με σχέδια και επίβλεψη του Άγγλου αρχιτέκτονα σερ Γεωργίου Ουίτμορ, ο οποίος ήταν ο αρχιτέκτονας των ανακτόρων των αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου στην μεγάλη πλατεία της Κέρκυρας , την Σπιανάδα. 

mon repo

Το 1864 η έπαυλη και οι κήποι δωρίστηκαν από το Επαρχιακό Συμβούλιο της Κέρκυρας στον βασιλιά Γεώργιο Α΄, ο οποίος ονόμασε το κτήμα Mon Repos (Μον Ρεπό), δηλαδή «η ανάπαυσή μου». Μέχρι και το 1967 το Μον Ρεπό χρησιμοποιήθηκε από την βασιλική οικογένεια της Ελλάδας.

 

mon repo

mon repo

mon repo

mon repo

mon repo

Φωτογραφίες Intime/ Σταμάτης Καταπόδης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Χωριάτικο»: Οι 75 λογαριασμοί στο εξωτερικό, το κόλπο με τα POS και τα 120 εκατ. ευρώ που «φέσωσαν» το Δημόσιο
O αρχηγός του κυκλώματος, Άγγελος Γιαννακόπουλος, που για 18 και πλέον χρόνια απασχολεί τη Δικαιοσύνη διέθετε και έξι ψευδώνυμα. «Μεγάλος», «Daddy», «Φίλος», «Boss», «Φάνης» και «Aφεντικό»
Υπόθεση φοροδιαφυγής στην αλυσίδα φούρνων «Χωριάτικο» 25
28η Οκτωβρίου: Συγκίνησε ο μαθητής από τη Νιγηρία στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης – «Είμαι ευγνώμων στον Θεό που έγινα παραστάτης»
Ο Βίκτορι Μουμόχου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα και φέτος παρέλασε για πρώτη φορά ως παραστάτης. Η χαρά του ήταν μεγάλη και τα λόγια του συγκίνησαν
O Βίκτορι Μουμόχου 5
Εύσημα της Common Sense Media στην Ελλάδα για το «μπλόκο» στα social media σε παιδιά κάτω των 15
«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην προώθηση αυτής της νομοθεσίας και χαιρετίζουμε την ηγετική τους στάση», δήλωσε ο ιδρυτής και CEO Τζιμ Στάιερ
Εύσημα της Common Sense Media στην Ελλάδα για το «μπλόκο» στα social media σε παιδιά κάτω των 15
Πειθαρχική έρευνα κατά του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Φλωρίδη μετά τις δημόσιες καταγγελίες για διαφθορά στη Δικαιοσύνη
Η υπόθεση αφορά τις καταγγελίες του Βασίλη Φλωρίδη σχετικά με τις δικονομικές ενέργειες συναδέλφων του δικαστών και τις αναφορές του περί διαφθοράς στη Δικαιοσύνη σε άρθρο του στην «Καθημερινή»
Ο Άρειος Πάγος