Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

«Μονάδες κρούσης» για εμβολιασμό στα νησιά – Νέοι εμβολιαστικοί σταθμοί σε Ρόδο, Κέρκυρα

Μάλτα

Με ταχύτητα ο εμβολιασμός στα νησιά. Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση “Ελευθερία” στην Επικράτεια. Αυξάνονται στα 1.800 τα εμβολιαστικά κέντρα.

Με γοργούς ρυθμούς “τρέχει” η επιχείρηση “εμβολιασμοί στα νησιά”, προκειμένου να υποδεχτούν με ασφάλεια τους τουρίστες. Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός σε 40 νησιά και μέσα στην επόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί και σε άλλα 29.

Στα υπόλοιπα 19 νησιά, σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, θα ενισχυθεί η εμβολιαστική κάλυψη με αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων από τις τοπικές μονάδες και τη δημιουργία «μονάδων κρούσης», από την ηπειρωτική χώρα που θα πηγαίνουν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, σε συγκεκριμένο νησί.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο ενίσχυσης των εμβολιασμών στα νησιά δημιουργούνται δύο εμβολιαστικοί σταθμοί αυξημένης δυναμικότητας, ένας στη Ρόδο (στις 25 Μαΐου) και ένας στην Κέρκυρα (στις 31 Μαΐου). 

Ο εμβολιασμός στα νησιά αυτά θα γίνει στο μεγαλύτερο μέρος με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson.

Click4more Κορονοϊός: Τι πρέπει να κάνουν με το εμβόλιο όσοι νόσησαν – Καλά μαντάτα για τους 40 ως 44 ετών

Από σήμερα όλοι οι κάτοικοι, οι διαμένοντες και οι εποχικοί εργαζόμενοι εκεί, ηλικίας άνω των 18 ετών θα έχουν πρόσβαση εμβολιασμού.

Σημειώνεται ότι η Κρήτη αντιμετωπίζεται από την Επιχείρηση «Ελευθερία» σαν ηπειρωτική χώρα. Εκεί άλλωστε  υπάρχει μία από τις πέντε κεντρικές αποθήκες εμβολίων.

5,6 εκατ. εμβολιασμοί ως τα τέλη Μαΐου

Η επιχείρηση “Ελευθερία” σε όλη τη χώρα, προχωρά βάση του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί από την κυβέρνηση.

Μέχρι χτες (17.05.2021) είχαν πραγματοποιηθεί περίπου 4.400.000 εμβολιασμοί.

Περισσότεροι από 2.800.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση, (ποσοστό 26,8%) και πάνω από 1.615.000 είχαν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους (ποσοστό 15,4%).

Αυτή την στιγμή λειτουργούν 1.517 εμβολιαστικά κέντρα και τις αμέσως επόμενες μέρες ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί λόγω της επιχείρησης εμβολιασμών στα νησιά και της προσθήκης των εμβολιαστικών κέντρων από τον ιδιωτικό τομέα, καθώς μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή σχεδόν 300 εμβολιαστικά κέντρα.

Εκτιμάται ότι μέχρι 31 Μαΐου θα έχουν γίνει περισσότεροι από 5.600.000 εμβολιασμοί.

Πάνω από 3,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας θα έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση (ποσοστό 34%) και περισσότεροι από  2.000.000 θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι (ποσοστό 20%).

Την Παρασκευή 21 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 40-44 και για τα 4 διαθέσιμα εμβόλια.

Θα ακολουθήσει το άνοιγμα για τους ηλικίας 35-39 και στη συνέχεια για τους 30-34.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις