Ελλάδα

Μόνιμοι οι έλεγχοι για κορονοϊό στο λιμάνι του Πειραιά σε ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τα νησιά

"Θα συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε για την ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου και ειδικά των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας. Στόχος μας η χώρα μας να παραμείνει ασφαλής" λέει ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Με εντολή του Πρόεδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής-ΙΣΑ, από σήμερα, θα λειτουργεί σε μόνιμη βάση δομή Ειδικών Ιατρών και Νοσηλευτών ΠΕ στο Λιμάνι του Πειραιά, (Πύλη Ε1).  

Εξειδικευμένα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών ξεκινώντας από σήμερα, θα κάνουν από τις 10 το πρωί και μετά, σε εθελοντική βάση, τυχαιοποιημένους δειγματοληπτικούς ελέγχους ρινοφαρυγγικού δείγματος με την τεχνική PCR, σε ταξιδιώτες με ύποπτα συμπτώματα για λοίμωξη από ιό SARS-CοV-2, όπως πυρετός ή βήχας, με έμφαση σε αυτούς που επιστρέφουν από προορισμούς που κρίνονται ότι έχουν υψηλή επικινδυνότητα.

Click4More: Μαγιορκίνης για κορονοϊό: “Το εμβόλιο το έχουμε βρει απλά δεν ξέρουμε ποιο κάνει καλύτερα τη δουλειά”

Τα αποτελέσματα θα αξιολογούνται από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής-ΙΣΑ στο πλαίσιο της Στρατηγικής εκτίμησης της πορείας της Πανδημίας της λοίμωξης COVID–19.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι “τα κλιμάκια μας θα πραγματοποιήσουν όσους ελέγχους χρειάζεται προκειμένου να διαμορφώσουμε μία ικανοποιητική εικόνα και αναλόγως να προσαρμόσουμε τις δράσεις μας το επόμενο διάστημα. Θα συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε για την ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου και ειδικά των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας. Στόχος μας η χώρα μας να παραμείνει ασφαλής”.

Θυμίζουμε ότι πρώτη φορά, τέτοιοι έλεγχοι έγιναν την επομένη του Δεκαπενταύγουστου, στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, με αφορμή την επιστροφή των εκδρομέων της Παναγίας… 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βιολάντα: Σε απολογία ο υπεύθυνος παραγωγής και ο διευθυντής του εργοστασίου
Οι απολογίες των δύο στελεχών της Βιολάντα, οι διώξεις και η κλήση σε απολογία προέκυψαν μετά από καταθέσεις εργαζομένων ότι αυτοί οι δυο συγκεκριμένα γνώριζαν για την οσμή και δεν έκαναν το παραμικρό
Βιολάντα
Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος κατά Ζωής Κωνσταντοπούλου: Ασχημονεί και παρανομεί καλυπτόμενη από το μανδύα της βουλευτικής ασυλίας
«Οι συνεχείς επιθέσεις της σε βάρος των λειτουργών της δικαιοσύνης συνιστούν ευθεία προσβολή της σωματικής και ψυχικής τους υγείας»
Ζωή Κωνσταντοπούλου 14