Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μόσιαλος: Πότε θα επέλθει στην Ελλάδα πλήρης κανονικότητα

Ηλίας Μόσιαλος
photo intime

Η βασική προϋπόθεση για επιστροφή στην πλήρη κανονικότητα είναι το εμβόλιο τόνισε ο Ηλίας Μόσιαλος.

Ο ο εκπρόσωπος της Ελλάδας σε διεθνείς οργανισμούς για την πανδημία, Ηλίας Μόσιαλος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open και τόνισε πως «στην Ελλάδα αρχίζουμε να επεξεργαζόμαστε ένα πλήρες σχέδιο επαναφοράς στη μερική κανονικότητα. Δεν πρόκειται να υπάρχει επαναφορά σε πλήρη κανονικότητα, όπως την ξέραμε μέχρι περίπου τα τέλη Φεβρουαρίου, που δεν υπήρχαν περιορισμοί στις μετακινήσεις και υπήρχε πλήρης προσωπική και οικονομική δραστηριότητα».

Click4more: Μόσιαλος: Ιδού οι προϋποθέσεις αποκλιμάκωσης των περιορισμών για τον κορονοϊό

Όσο για το μέχρι πότε θα είμαστε σε καθεστώς μερικής κανονικότητας, ο κ. Μόσιαλος ήταν ξεκάθαρος λέγοντας μέχρι να βρούμε την αποτελεσματική θεραπεία ή το εμβόλιο. «Μια θεραπεία, όμως, που θα είναι εξαιρετικά αποτελεσματική, που θα μπορέσει να βοηθήσει όλους όσοι θα πάσχουν από τον κορονοϊό. Πιστεύω ότι όταν θα έχουμε μια καλή θεραπεία – πιθανώς αυτό να μας βοηθήσει σαν το πρώτο φαρμακολογικό μέτρο αντιμετώπισης του κορονοϊού. Μόνο με το εμβόλιο θα μπορέσουμε να εξαλείψουμε τον κορονοϊό».

Ο κ. Μόσιαλος επεσήμανε πως η Ελλάδα έχει καλή εξέλιξη αναφορικά με την πανδημία αλλά για την επιστροφή στην κανονικότητα θα κριθεί το αποτέλεσμα από τα τεστ μέσα στις επόμενες εβδομάδες. «Θα εκτιμήσουμε πού βρισκόμαστε τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου και από εκεί θα κρίνουμε. Θα συγκρίνουμε και τα αποτελέσματα στις άλλες χώρες και θα αποφασίσουμε πώς θα πράξουμε».

Ακόμη τόνισε πως στόχο είναι να προστατευθούν οι ευπαθείς ομάδας κάτι που σημαίνει πως οι περιορισμοί τους δεν θα αρθούν κατευθείαν καθώς είναι οι πιο ευάλωτες ομάδες και ανέφερε πως θα πρέπει να εφαρμόζονται τα μέτρα υγιεινής γιατί έτσι προστατεύονται όλοι οι γύρω μας.

«Είμαι σπίτι 34 μέρες – Θα μείνω άλλες 150 μέσα»

Ο κ. Μόσιαλος αναφέρθηκε στο “Μένουμε σπίτι” λέγοντας πως και ο ίδιος παραμένει μέσα σε αυτό 34 ημέρες και θα μείνει για άλλες 150.

Και αυτό γιατί, όπως είπε, μέλος της οικογένειάς του έχει κάνει μεταμόσχευση νεφρού και αν βγει έξω, κολλήσει κορονοϊό και τον φέρει μέσα στο σπίτι, θα είναι πολύ επικίνδυνο. «Είναι δύσκολο αλλά θα το ξεπεράσουμε», τόνισε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις