Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Μόσιαλος στο Live News: Από τις πρώτες χώρες που θα αρχίσουμε να προετοιμάζουμε την επόμενη ημέρα

Ηλίας Μόσιαλος

Ο Ηλίας Μόσιαλος, εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς, μιλώντας στην εκπομπή «LIVE NEWS» και στο Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε για την έως τώρα διαχείριση της πανδημίας από την ελληνική κυβέρνηση αλλά και για την επόμενη ημέρα.

Ο κ. Μόσιαλιος σχολίασε και την μεταφορά του Μπόρις Τζόνσον σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο βρετανός πρωθυπουργός είναι ένας «δημοφιλής, ευφυής και φιλέλληνας. Ευχόμαστε τα καλύτερα να βγει νικητής να επιστρέψει γρήγορα στα καθήκοντά του. Είναι σε καλά χέρια ο βρετανός πρωθυπουργός και ευχόμαστε να ξεπεράσει γρήγορα το πρόβλημα.Το Brexit ήταν μια απόφαση του βρετανικού λαού. Δεν είναι ευχάριστο να βρίσκεται κανένας στην εντατική. Η Μ. Βρετανία είναι ένα πολύ οργανωμένο κράτος»

Όσον αφορά στην πορεία εξάπλωσης του ιού στη χώρα μας, υπογράμμισε ότι: «Το να πάρεις μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, είναι δύσκολη πολιτική απόφαση Όχι από τεχνικής άποψης, αλλά είναι πολιτικά δύσκολο. Είναι τεχνικά δύσκολο να έρθει η επαναφορά. Η Ιταλία και η Ισπανία δεν σκέφτονται την επόμενη μέρα. Πάμε καλά, να περιμένου λίγο να δούμε τον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται. Η Ελλάδα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις χώρες της δυτικής Ευρώπης.

Είμαστε από τις πρώτες χώρες που θα αρχίσουμε να προετοιμάζουμε την επόμενη ημέρα Η τοπική αυτοδιοίκηση θα παίξει μεγάλο ρόλο. Δεν θα ληφθεί καμία επιπόλαιη απόφαση εαν δεν έχουν εξασφλαιστεί οι συνθήκες για τους εργαζόμενους»


Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις