Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Μοσχάτο: Άνδρες της ΔΙΑΣ απεγκλώβισαν τελευταία στιγμή την ηλικιωμένη από το φλεγόμενο διαμέρισμα (pics)

Μοσχάτο: Άνδρες της ΔΙΑΣ απεγκλώβισαν τελευταία στιγμή την ηλικιωμένη από το φλεγόμενο διαμέρισμα (pics)

Μια 88χρονη γυναίκα η οποία είχε εγκλωβιστεί στο φλεγόμενο σπίτι της στο Μοσχάτο, έσωσαν στην κυριολεξία από βέβαιο θάνατο αστυνομικοί της ΔΙΑΣ. Την απεγκλώβισαν από το διαμέρισμα κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (06.10.2020), όταν από άγνωστη αιτία ξέσπασε φωτιά στο μικρό διαμέρισμα πρώτου ορόφου, στην οδό Μακρυγιάννη στο Μοσχάτο.

Εκείνη την ώρα στην περιοχή περιπολούσε μία ομάδα ΔΙΑΣ της Διεύθυνσης του Πειραιά, η οποία δέχθηκε σήμα από το κέντρο να φτάσει άμεσα στην συγκεκριμένη οδό, προκειμένου να λάβει μέτρα για την διευκόλυνση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στην οδό Μακρυγιάννη, ενημερώθηκαν από τους γείτονες πως μέσα στο διαμέρισμα έχει εγκλωβιστεί η ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια του. Μάλιστα εκείνη την ώρα δεν είχαν φτάσει ακόμα τα πυροσβεστικά οχήματα.

Χωρίς να σκεφτούν τον κίνδυνο, ακόμα και για την ζωή τους, οι δύο από τους τέσσερις αστυνομικούς της ΔΙΑΣ Πειραιά ανέβηκαν στον δεύτερο όροφο, έσπασαν την πόρτα και κυριολεκτικά με κίνδυνο ζωής κατάφεραν να απεγκλωβίσουν την 88χρονη γυναίκα, λίγο πριν χάσει τις αισθήσεις της από τις αναθυμιάσεις. Κάτι που σημαίνει βέβαιο θάνατο.

Μάλιστα οι καπνοί μέσα στο διαμέρισμα ήταν τόσο έντονη, ώστε ο ένας από τους αστυνομικούς αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα από τις αναθυμιάσεις και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Όταν πια η 88χρονη γυναίκα είχε απεγκλωβιστεί από τους Αστυνομικούς έφτασαν τα πρώτα πυροσβεστικά οχήματα και αμέσως οι πυροσβέστες ρίχτηκαν στην μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις