Ελλάδα

Μουσείο Ακρόπολης: Διπλασιάζεται το εισιτήριο τους καλοκαιρινούς μήνες

Στα 10 ευρώ διπλασιάζεται το εισιτήριο για την είσοδο στο Μουσείο της Ακρόπολης. Η αύξηση στην τιμή του εισιτηρίου αφορά μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε πως για πρώτη φορά καθιερώνεται διζωνικό σύστημα εισιτηρίων στο Μουσείο της Ακρόπολης. Ήδη, η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, τους επτά μήνες της θερινής περιόδου όταν στο Μουσείο θα ισχύει το διευρυμένο ωράριο, δηλαδή από την 1η Απριλίου έως τις 31 Οκτωβρίου, η τιμή του εισιτηρίου θα είναι στα 10 ευρώ και το μειωμένο στα 5 ευρώ.

Για τη χειμερινή περίοδο, από την 1η Νοεμβρίου έως τις 31 Μαρτίου, οι τιμές θα παραμείνουν στα 5 ευρώ το κανονικό εισιτήριο και στα τρία ευρώ το μειωμένο.

«Παράλληλα», συνεχίζει η ανακοίνωση, «βρίσκεται σε τελικό στάδιο η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Πολιτισμού και Οικονομικών με την οποία προβλέπεται, για πρώτη φορά, η απόδοση ποσοστού 30% των εσόδων από τα εισιτήρια της θερινής περιόδου του Μουσείου της Ακρόπολης στο Υπουργείο Πολιτισμού μέσω του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, με σκοπό τη βελτίωση των εκθεσιακών χώρων των μουσείων του Υπουργείου».

Η επικαιροποίηση της τιμολογιακής πολιτικής των εισιτηρίων του Μουσείου της Ακρόπολης έρχεται με τη συμπλήρωση 10 ετών λειτουργίας.

«Για πρώτη φορά καθιερώνεται διζωνικό σύστημα, ακολουθώντας το επιτυχημένο παράδειγμα που εφαρμόζεται από το 2016 σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία του Υπουργείου Πολιτισμού», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σφραγίζεται η ιδιωτική κλινική στη Θεσσαλονίκη που έκανε χημειοθεραπείες χωρίς άδεια - «Άθλιες εγκαταστάσεις, κακοποιητική συμπεριφορά» καταγγέλλουν συγγενείς ασθενών
Σήμερα το λουκέτο στην κλινική - Συγγενείς καταγγέλλουν επίσης πως τους χρέωναν ακόμα και το νερό και τους πίεζαν να πληρώνουν με μετρητά
Η κλινική που σφραγίζεται
Ματίνα Παγώνη: Το μηχάνημα που βρέθηκε στο ιατρείο της Μαρίας Καρυστιανού απαγορεύεται, δεν ξέρω πως το χρησιμοποιεί σε παιδιά
«Για να πάρεις αυτό το μηχάνημα πρέπει πάνω απ' όλα να το δηλώσεις, να πάρεις την άδεια και μετά να το δουλέψεις. Φαίνεται πως αυτό δεν έχει γίνει», δήλωσε
Ματίνα Παγώνη
24
Κακοκαιρία προ των πυλών με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους 8 μποφόρ από την Τετάρτη – Πέφτει και άλλο η θερμοκρασία
Σε ανατολικά και νότια θα «χτυπήσει» περισσότερο η κακοκαιρία - Καταιγίδες, πτώση θερμοκρασίας και μανιασμένοι άνεμοι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού
Αυτοκίνητα
«Ο Γιώργος Μαζωνάκης μάλλον πέθανε, έπαθε ανακοπή λόγω αντίδρασης στη μέθη» – Το μήνυμα της γραμματέως της κλινικής
Νέες αποκαλύψεις για τον ρόλο του υπνοθεραπευτή στην υπόθεση και για τη χορήγηση μέθης και σε άλλο ασθενή - Τι είπε η υπάλληλος του ιατρείου για τον απινιδωτή, τη μέθη και τα εξαφανισμένα μηχανήματα
Γιώργος Μαζωνάκης