Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Μουσείο Βορρέ: Όλη η σύγχρονη ελληνική τέχνη και η λαϊκή παράδοση σε έναν μαγικό χώρο

Μουσείο Βορρέ: Όλη η σύγχρονη ελληνική τέχνη και η λαϊκή παράδοση σε έναν μαγικό χώρο

Το Μουσείο Βορρέ είναι το όραμα του Ίωνα Βορρέ. Ένα Μουσείο, που είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη ελληνική τέχνη και τη λαϊκή παράδοση.

Το Μουσείο Βορρέ βρίσκεται στην Παιανία σε μια έκταση που καλύπτει περίπου 11 στρέμματα και στεγάζεται σε ένα σύμπλεγμα κτιρίων συνολικής επιφάνειας 4.500 τ.μ. που περιβάλλεται από εκτενείς αυλές και κήπους.

Στις συλλογές του θα ανακαλύψει κανείς περισσότερα από 3.000 χρόνια Ελληνικής ιστορίας σε ένα σύμπλεγμα κτιρίων, υπαίθριων χώρων και κήπων με έκταση περίπου 11 στρεμμάτων.

Το μουσείο χωρίζεται σε δύο κύρια τμήματα. Το πρώτο αποτελείται από δύο παραδοσιακά χωριάτικα σπίτια και ότι έχει μείνει από ένα στάβλο που χρονολογείται στις αρχές του 19ου αιώνα. Περιλαμβάνει Ελληνικά χαλιά, κεραμικά, εικόνες, σπάνια επίπλωση και άλλα παλαιά αντικείμενα. Το τμήμα αυτό δεν κάνει μια ακριβής αναπαράσταση, αλλά ερμηνεύει τα παραδοσιακά Ελληνικά αρχιτεκτονικά στοιχεία και τα αντικείμενα ευρείας χρήσης της Ελληνικής καθημερινότητας. Η έκθεση αποκαλύπτει την έμφυτη ομορφιά και την πρακτική χρήση των κοινών συνηθισμένων έργων τέχνης και υπενθυμίζει στους σύγχρονους Έλληνες τη σημασία της διατήρησης της εθνικής τους ταυτότητας.

Το δεύτερο τμήμα αποτελείται από το μουσείο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, που παρουσιάζει καταπληκτικούς πίνακες ζωγραφικής και γλυπτά Ελλήνων καλλιτεχνών, που δημιουργήθηκαν μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα έργα είναι κατηγοριοποιημένα και παρουσιάζονται σύμφωνα με τη θεματική τους.

Το μουσείο, με το συνδυασμό υπέροχων έργων τέχνης, όμορφων υπαίθριων χώρων και κήπων, αποτελεί ένα κόσμημα που προσελκύει πληθώρα επισκεπτών κάθε χρόνο.

Που, πως και πότε 
Το Μουσείο Βορρέ βρίσκεται επί της οδού Διαδόχου Κωνσταντίνου 1

Τηλ: +302106642520
Website: vorresmuseum.gr
Ώρες και μέρες Λειτουργίας

Σάββατο & Κυριακή: 10:00 – 14:00
Καθημερινές: μόνο κατόπιν συνεννόησης
και για ομάδες άνω των 20 ατόμων.
Κλειστό κατά τον Αύγουστο.

Πως πηγαίνω με τα ΜΜΜ

ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ
308 Σταθ.Νομισματοκοπείο – Παιανία – Κορωπί
(από Νομισματοκοπείο: 1η Αγίας Τριάδος – από Κορωπί στάση: 2η Αγίας Τριάδος)

307 Σταθ.Δ.Πλακεντίας – Γλ.Νερά – Προαστ. Κορωπίου
(από Κορωπί στάση: 2η Αγίας Τριάδος – από Δουκ.Πλακεντίας στάση: 1η Αγίας Τριάδος)

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ
Από τη στιγμή που κατεβείτε στην οδό Αγίας Τριάδος πρέπει να ακολουθήσετε την οδό Διαδόχου Κωνσταντίνου σύμφωνα με τον χάρτη για να φτάσετε μετά από ένα 5λεπτο περπάτημα (1η Αγίας Τριάδος), 10λεπτο περπάτημα (2η Αγίας Τριάδος) στο Μουσείο.

ΕΙΣΟΔΟΣ
Γενική είσοδος: 5€
Εργαστήρι ανακυκλώσιμης τέχνης: 5€
Μειωμένη είσοδος: 3€ Μαθητές, φοιτητές, άνω των 65 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις