Ελλάδα

Μωβ μέδουσες: Σε ποιες παραλίες έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής

Την ηρεμία του καλοκαιριού φαίνεται πως διαταράσσουν οι μωβ μέδουσες, καθώς πλέον έχουν εμφανιστεί στις περισσότερες παραλίες της Ελλάδας – όπως φαίνεται στον σχετικό χάρτη – με πολλούς να μη τολμούν καν να μπουν μέσα στις θάλασσες.

Στην ιστοσελίδα inaturalist.org παρουσιάζονται σε χάρτη τα σημεία που έχουν εντοπιστεί μωβ μέδουσες μέχρι στιγμής. Πλέον όπως φαίνεται και στον χάρτη έχουν εμφανιστεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι το «τσίμπημά» τους είναι ιδιαίτερα επώδυνο και όσοι επιλέξουν να κάνουν μια βουτιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα εφόδια για παν ενδεχόμενο. 

Όπως φαίνεται και στον χάρτη, οι περισσότερες μωβ μέδουσες έχουν εντοπιστεί στον Αργοσαρωνικό, αλλά καταγράφονται επίσης σε Ιόνιο, Κρήτη και Χαλκιδική. 

Σε μικρότερες συγκεντρώσεις εμφανίζονται και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, ενώ λίγα είναι τα μέρη που δεν έχουν καταγραφεί μωβ μέδουσες.

medouses

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η μητέρα του Βασίλη Καλογήρου αποχαιρετά την εισαγγελία - «Δούλεψα έχοντας 2 παιδιά και φεύγω έχοντας το ένα στο μνήμα»
«Πριν 40 χρόνια, έχοντας στα σπλάγχνα μου τον Βασίλη, δούλεψα μερόνυχτα με δύο παιδιά και αποχαιρετώ ντυμένη στα μαύρα, μετά από μία πολύ δύσκολη διετία (υπόθεση Τεμπών) έχοντας το ένα μου παιδί - θυσία», γράφει η Σοφία Καλογήρου
Ο Βασίλης Καλογήρου με τη μητέρα του