Ελλάδα

Μπακογιάννης: “Τερατώδεις ανακρίβειες” τα περί επιβολής εισιτηρίου σε Εθνικό Κήπο και λόφο Φιλοπάππου

Ως «ψέματα», «τερατώδεις ανακρίβειες» και «fake news» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, αναφορές και δημοσιεύματα για προθέσεις ιδιωτικοποίησης και επιβολής εισιτηρίου στον Εθνικό Κήπο και το λόφο του Φιλοπάππου.

Ο κ. Μπακογιάννης τα διέψευσε όλα αυτά κατηγορηματικά στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, η οποία είναι σε εξέλιξη και για πρώτη φορά πραγματοποιείται μέσω τηλεδιάσκεψης.

Να σημειωθεί πως ο φορέας που πρόσφατα νομοθετήθηκε για τη διαχείριση των δυο αυτών εμβληματικών-ιστορικών χώρων της Αθήνας προβλέπει ότι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα, θα είναι ο εκάστοτε δήμαρχος της πρωτεύουσας ή άλλο άτομο που θα προτείνει εκείνος ενώ τα μέλη του ΔΣ ορίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Απαντώντας σ’ αυτά τα δημοσιεύματα και αναφορές καθώς και στις παρατάξεις «Ανοιχτή Πόλη» και «Αθήνα είσαι εσύ», που έθεσαν το θέμα προ ημερησίας διατάξεως στη συνεδρίαση, ο κ. Μπακογιάννης κατήγγειλε εκείνους που «θεώρησαν σκόπιμο να κάνουν σπέκουλα εν μέσω κορονοϊού. Δεν ήταν απλώς fake news, ήταν ψέματα», τόνισε και πρόσθεσε: «Προσπαθώ να καταλάβω πραγματικά γιατί κάποιος θέλει να πει κάτι που είναι τόσο εξόφθαλμα ψέμα, και μάλιστα να το πει σε αυτήν τη συγκυρία». Ο δήμαρχος της Αθήνας ανακοίνωσε ότι το θέμα θα τεθεί για αναλυτική ενημέρωση και συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να μη λέγονται «τέτοιες τερατώδεις ανακρίβειες» και να μην «ανακαλύπτουμε δράκους για να τους σφάζουμε μετά», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της « Ανοιχτής Πόλης» ειπώθηκε ότι «δεν θα παρακολουθήσει απαθής την παράδοση στην ιδιωτικοοικονομικού τύπου διαχείριση ενός αρχαιολογικού χώρου και ενός ιστορικού μνημείου της πόλης. Οι φορείς διαχείρισης τόσο σημαντικών χώρων της πόλης πρέπει να λειτουργούν προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος και όχι ως κελύφη προνομιακής εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων». Ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα είσαι εσύ» έκανε λόγο για αναστάτωση από κακή ενημέρωση.

Τέλος, ο κ. Μπακογιάννης, με ανάρτησή του, χαρακτήρισε « ιστορική» τη σημερινή – πρώτη φορά με τηλεδιάσκεψη – συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. «Οι συνθήκες αλλάζουν. Η Αθήνα όμως παραμένει ζωντανή. Για το σήμερα αλλά και για το αύριο», αναφέρει στην ανάρτηση.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
8 οι συλλήψεις για το οπαδικό επεισόδιο με νεκρό έναν 20χρονο στη Χαλκίδα - Άτομο πήγε στο σημείο μετά το περιστατικό και αλλοίωσε στοιχεία
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για συμπλοκή, ανθρωποκτονία με δόλο, επικίνδυνη σωματική βλάβη, υπόθαλψη και παραβάσεις της νομοθεσίας για τον αθλητισμό
Αιματηρό επεισόδιο οπαδικής βίας στη Χαλκίδα
Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές και καταιγίδες – Η θερμοκρασία «πέφτει», οι άνεμοι δυναμώνουν
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα είναι μεταβλητοί ασθενείς
Βροχή στην Αθήνα