Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Διεκόπη για τις 12 Απριλίου η δίκη

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Διεκόπη για τις 12 Απριλίου η δίκη

Διεκόπη για τις 12 Απριλίου η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν Κράους στα Γλυκά Νερά

Ο κατηγορούμενος για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, ψύχραιμος, κατά τη διάρκεια της σύντομης διαδικασίας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έδωσε τα στοιχεία του, δήλωσε «έγγαμος και χήρος», άκουσε το κατηγορητήριο με προσοχή, κοιτάζοντας την εισαγγελέα στα μάτια και ανέμενε την απόφαση για την διακοπή της δίκης.

Το αίτημα διακοπής υπέβαλε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου ο οποίος έπρεπε να παρίσταται σε άλλη δίκη στον Άρειο Πάγο με το δικαστήριο να το κάνει αποδεκτό.

Η μητέρα και ο πατέρας της 20χρονης Καρολάιν δε βρέθηκαν στο δικαστήριο, εκπροσωπήθηκαν από τον δικηγόρο Θανάση Χαρμάνη και δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής.

«Ο κύριος Κράουτς δεν μπορεί να μετακινηθεί. Και η μητέρα της Καρολάιν όπως είπαν οι ειδικοί στη θέα του δολοφόνου της κόρης της, που επί σαράντα μέρες θρηνούσε μαζί της για το θάνατο της κόρης της, είναι βέβαιο ότι θα διαταράξει την ψυχική της υγεία που είναι ακρογωνιαίος λίθος για την ανατροφή της μικρής Λυδίας που είναι σήμερα δύο ετών. Το παιδί παρακολουθείται σε αραιότερα διαστήματα από γιατρούς μεγαλώνει και είναι ένα χαρούμενο παιδί», ανέφερε ο νομικός παραστάτης της οικογένειας. 

Σε δηλώσεις του ο συνήγορος του 34χρονου πιλότου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης τόνισε πως ο εντολέας του διέπραξε το έγκλημα εν βρασμώ. Όπως ανέφερε ο συνήγορος “δεν υπήρχε προσχεδιασμός και προμελέτη” και ο εντολέας του έδρασε υπό καθεστώς έντονης φόρτισης.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό και το αίτημα του Φιλοζωικού Σωματείου Μαραθώνα για να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή για το θάνατο του σκυλιού της οικογένειας.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο προχώρησε στην κλήρωση των ενόρκων και τις τρεις γυναίκες δικαστές συμπλήρωσαν στην έδρα τέσσερεις ένορκοι, δυο άνδρες και δυο γυναίκες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις