Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Στο εδώλιο και πάλι για την δολοφονία της Κάρολαϊν Κράουτς στα Γλυκά Νερά

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Στο εδώλιο και πάλι για την δολοφονία της Κάρολαϊν Κράουτς στα Γλυκά Νερά

Η δολοφονία της Κάρολαϊν Κράουτς τον Μάιο του 2021 στα Γλυκά Νερά, η πιο αδίστακτη γυναικοκτονία που τελέστηκε στη χώρα, αναβιώνει σήμερα (20.02.2023) στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, εννέα σχεδόν μήνες μετά την πρωτόδικη του καταδίκη του σε ισόβια κάθειρξη, έντεκα έτη, έξι μήνες και χρηματική ποινή 21.000 ευρώ, κάθεται και πάλι στο εδώλιο, προκειμένου να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Οι δικαστές και οι ένορκοι του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου καταδίκασαν τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για την δολοφονία της Κάρολαϊν Κράουτς στα Γλυκά Νερά χωρίς ελαφρυντικά,  με τον ίδιο να επιχειρεί, με μία μαραθώνια απολογία, να τους πείσει ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τη σύζυγο του. Οι τρεις δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι δεν πείστηκαν, με τον κατηγορούμενο να στρέφει τις ελπίδες του-πλέον- στο Εφετείο.

Το εάν ωστόσο θα αρχίσει σήμερα (20.02.2023) η εκδίκαση της υπόθεσης παραμένει άγνωστο, καθώς, ο κατηγορούμενος εκπροσωπείται πλέον από νέα δικηγόρο, η οποία ανέλαβε πρόσφατα την υπεράσπιση του και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητήσει αναβολή της δίκης προκειμένου να ενημερωθεί επί της δικογραφίας. Το δικαστήριο ωστόσο θα είναι αυτό που θα αποφασίσει εάν θα κάνει δεκτό το αίτημα ή όχι. Σε κάθε περίπτωση, η οικογένεια της Καρολάιν Κράουτς επιθυμεί την εκδίκαση της υπόθεσης.

Η πρώτη δίκη

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο δίκασε την υπόθεση με ταχείς ρυθμούς και χρειάστηκε μόλις έξι συνεδριάσεις για να εκδώσει την ετυμηγορία του. Δικαστές και ένορκοι καταδίκασαν τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο χωρίς ελαφρυντικά για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της συζύγου αλλά και τη θανάτωση της αγαπημένης σκυλίτσα της, της Ρόξυ όπως επίσης και για τα πλημμελήματα της ψευδούς κατάθεσης και της ψευδούς καταμήνυσης.

Το δικαστήριο όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης έκρινε ότι η Κάρολαϊν Κράουτς ζούσε μέσα σε ένα ασφυκτικό κλιό εντός του γάμους της με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, πως ήταν κλεισμένη μέσα σε ένα «χρυσό κλουβί» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν και ότι «το ζευγάρι ήταν τελείως αποκομμένο από το οικογενειακό περιβάλλον, ενώ ο κατηγορούμενος επιλέγοντας να μισθώσει σπίτι στα Γλυκά Νερά την απέκλεισε από την εξακολούθηση των σπουδών της αλλά και από την ανάπτυξη οποιασδήποτε άλλης δραστηριότητας, θεωρούσε δεδομένη και αυτονόητη την παρουσία του σε κάθε συναναστροφή της συζύγου του, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σε εκείνη αίσθημα διαρκούς ελέγχου των κινήσεών της, ενώ της στερούσε μετρητά χρήματα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προβεί σε απλές συναλλαγές τις καθημερινότητάς της».

Κατά την πρωτόδικη απόφαση, η οποία υιοθέτησε εν πολλοίς και τα όσα ανέφερε στην πρόταση της, η εισαγγελέας της έδρας, Ευγενίας Σταθουλοπούλου, δεν προέκυψε ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, τέλεσε το έγκλημα εν βρασμώ ψυχικής ορμής. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο κατέληξε ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε το έγκλημα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και συγκεκριμένα περιγράφουν ότι: «Απόφραξε βίαια τις αεροφόρους οδούς του θύματος που κοιμόταν, θέτοντας σε διαδρομή τον ασφυκτικό μηχανισμό, του οποίου είχε τον απόλυτο έλεγχο επί έξι συνεχόμενα λεπτά. Καθ’ όλη αυτή τη διάρκεια τέλεσης της ανθρωποκτόνου πράξης ο κατηγορούμενος είχε τον χρόνο να υπαναχωρήσει από αυτήν, πλην όμως δεν λειτούργησαν οι ανασταλτικοί μηχανισμοί που θα τον απέτρεπαν από τη διάπραξη της ανθρωποκτονίας, παρότι αυτός είχε πλήρη συναίσθηση, λόγω της άμεσης σωματικής επαφής του με το θύμα και των ειδικών γνώσεων παροχής πρώτων βοηθειών που διέθετε».

Με γλαφυρά λόγια, το πρωτόδικο δικαστήριο περιέγραψε και την προσωπικότητα του κατηγορούμενου επισημαίνοντας την έλλειψη ενσυναίσθησης, την ψυχρότητα και την ιδιαίτερη σκληρότητα της προσωπικότητας του. «Οι ενέργειές του καταδεικνύουν την ιδιαίτερη σκληρότητά του, την απουσία συντριβής του από την πρόκληση θανάτου της συζύγου του και του ζώου τους, την πρωτοφανή ψυχρότητα και μεθοδικότητα με την οποία προέβη στον σχεδιασμό και την τέλεση των εγκληματικών ενεργειών, καθώς και την εργώδη προσπάθειά του να αποσείσει κάθε ίχνος ευθύνης για τις πράξεις του» επισημαίνεται στην πρωτόδικη απόφαση.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο θα κρίνει εκ νέου την υπόθεση με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλου να ευελπιστεί σε μία διαφορετική καταδίκη και την οικογένεια της Κάρολαϊν Κράουτς να ζητά και πάλι την ενοχή του όπως πρωτοδίκως και την επιβολή των μέγιστων ποινών για τα αδικήματα που του αποδίδονται. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις