Ελλάδα

Μπαράζ ελέγχων από την ΕΛΑΣ για αντιολισθητικές αλυσίδες – Πρόστιμο σε όσους δεν έχουν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εντατικούς ελέγχους κάνει η ΕΛ.ΑΣ. στα βόρεια προάστια της Αθήνας σε αυτοκίνητα για αντιολισθητικές αλυσίδες, καθώς οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να τις έχουν από τις 22:00 απόψε Δευτέρα (29.1.2024), την ώρα που ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση ενόψει της κακοκαιρίας.

Με απόφαση του Διευθυντή Τροχαίας Αττικής, τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών θα πρέπει να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα από τις 22:00 το βράδυ, εφόσον δεν έχουν ειδικά ελαστικά, λόγω της κακοκαιρίας που ήδη πλήττει τη χώρα από τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Σε διαφορετική περίπτωση ο ΚΟΚ προβλέπει την ποινή του προστίμου.

Υπενθυμίζεται ότι, από τον Μάρτιο του 2022, ισχύει το μέτρο που προβλέπει τον εφοδιασμό των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες «ή ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, κατάλληλα για το όχημα» από την 1η Οκτωβρίου έως τις 30 Απριλίου κάθε έτους «και όταν οι επικρατούσες συνθήκες το επιβάλλουν».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
ΥΠΑ: Στα 2,26 λεπτά η μέση καθυστέρηση ανά πτήση στο FIR Αθηνών – Πάνω από 4.900 ήδη οι πτήσεις από το «Ελ. Βενιζέλος», έσπασαν τα ρεκόρ του 2025
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, οι καθυστερήσεις στις πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας ήταν μειωμένος κατά 31,77% τον Ιούνιο, ενώ η μέση καθυστέρηση ανά πτήση στο FIR Αθηνών υπολογίζεται στα 2,26 λεπτά
Η αίθουσα αναχωρήσεων στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»