Ελλάδα

«Μπλόκο» από τον Άρειο Πάγο στην αποφυλάκιση Πατέλη

Την άσκηση αναίρεσης στην απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών με την οποία αποφυλακίζεται ο χρυσαυγίτης, Γιώργος Πατέλης, μελετά ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο πρώτος τη τάξει εισαγγελικός λειτουργός της χώρας, ζήτησε την απόφαση για την αποφυλάκιση του Γιώργου Πατέλη (που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων) προκειμένου να εξετάσει εάν πρέπει να ασκηθεί αναίρεση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες (18.10.2021) το δικαστήριο έκρινε ότι ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια πρέπει να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί του. Ο Γιώργος Πατέλης διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στα γεγονότα που οδήγησαν στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα το Σεπτέμβριο του 2013.  

Η ποινή που του είχε επιβληθεί πριν ένα χρόνο ήταν δέκα χρόνια κάθειρξη και δύο μήνες για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η εκτέλεση των 200 στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944 και οι φωτογραφίες που αποτύπωσαν την τραγωδία
Το σημαντικό ιστορικό υλικό από την εκτέλεση των 200 στην Καισαριανή ήρθε στο φως από έναν Βέλγο συλλέκτη ο οποίος έβγαλε κάποιες φωτογραφίες σε ιστότοπο πωλήσεων και δημοπρασιών
καισαριανή
Επίθεση από ομάδα φοιτητών σε βάρος του αντιπρύτανη Μιχαηλίδη στο Αριστοτέλειο – «Οι αποφάσεις της Συγκλήτου δεν υπόκεινται σε εκβιασμούς ή πιέσεις»
Ο αντιπρύτανης μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ σύμφωνα με ανακοίνωση που στάλθηκε στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI