Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Μπλόκο αστυνομικού στην πρόξενο της Τουρκίας που επισκέφτηκε το ξενοδοχείο καραντίνας

Μπλόκο αστυνομικού στην πρόξενο της Τουρκίας που επισκέφτηκε το ξενοδοχείο καραντίνας
Το πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος"

Το ξενοδοχείο “Coral” της Γλυφάδας, όπου φιλοξενούνται 90 Τούρκοι που επέβαιναν στο πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, επισκέφθηκε χθες η πρόξενος της Τουρκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόξενος της Τουρκίας ζήτησε να μπει στο ξενοδοχείο και να ενημερωθεί από τους συμπατριώτες της για τις συνθήκες διαμονής τους. Ωστόσο, αστυνομικός της απαγόρευσε την είσοδο, εξηγώντας πως οι όσοι επέβαιναν στο πλοίο και διαμένουν στο ξενοδοχείο, είναι σε αυστηρή καραντίνα (σ.σ. 65 Τούρκοι είναι θετικοί στον κορονοϊό). 
Μάλιστα, φέρεται να της είπε πως είναι στη διάθεση της τα τηλέφωνα επικοινωνίας όλων των Τούρκων επιβατών, προκειμένου να επικοινωνήσει μαζί τους και να ενημερωθεί για οτιδήποτε θέλει.

Υπενθυμίζουμε ότι στο πλοίο εντοπίστηκαν συνολικά 119 κρούσματα. 

Το χρονικό του ταξιδιού του πλοίου

Το πλοίο, ιδιοκτησίας της ΑΝΕΚ, στις 29 Φεβρουαρίου ναυλώθηκε από Ισπανική εταιρία για 45 μέρες, προκειμένου να λειτουργήσει ως πλωτό ξενοδοχείο.

Πρώτος σταθμός του το λιμάνι του Τσεσμέ από όπου παράλαβε 300 άτομα – τα οποία στη συνέχεια θα απασχολούνταν ως εργαζόμενοι στο πλωτό ξενοδοχείο.

Ο προορισμός του πλοίου θα ήταν το λιμάνι Καντίθ στην Ισπανία.

Αρχές Μαρτίου η Τουρκία επέβαλε τα πρώτα μέτρα περιορισμού. Κάποιο εκ των επιβαινόντων, Τουρκικής υπηκοότητας, επέλεξαν να αποβιβαστούν. Οι μη έχοντες την τουρκική υπηκοότητα έμειναν αναγκαστικά στο πλοίο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις