Ελλάδα

«Μπλόκο» σε 77,8 τόνους ακατάλληλα λεμόνια

Την είσοδο στη χώρα 77,8 τόνων ακατάλληλων λεμονιών, προέλευσης Αργεντινής, απαγόρευσαν οι γεωπόνοι της Νομαρχίας Πειραιά.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα ακατάλληλα λεμόνια εντοπίστηκαν στο Ε’ Τελωνείο Πειραιά και κατά τους ελέγχους οι γεωπόνοι της Νομαρχίας έκριναν ότι δε μπορούσαν να διατεθούν στην αγορά. Το προϊόν έφτασε στη χώρα μας αποθηκευμένο σε 3 κοντέινερς και εντός 4.320 χαρτοκιβωτίων. Κρίθηκε ακατάλληλο για κατανάλωση σύμφωνα με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία, καθώς βρέθηκε σε κάθε μέσο συσκευασίας σημαντικός αριθμός καρπών σε προχωρημένο στάδιο σήψης.

Για την υπόθεση η Νομαρχία Πειραιά ενημέρωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Πειραιά.

Από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα, οι γεωπόνοι της Νομαρχίας Πειραιά έχουν απαγορεύσει την είσοδο στην χώρα σε 5 φορτία συνολικού βάρους 196,5 τόνων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τρεις συλλήψεις μελών εγκληματικής ομάδας που έκλεβαν κλιματιστικά από σχολεία και καταστήματα σε Γλυφάδα και Ηλιούπολη
Οι κατηγορούμενοι προσέγγιζαν με 3 επιχειρησιακά οχήματα τα καταστήματα και τα σχολικά συγκροτήματα από όπου αφαιρούσαν τις εξωτερικές μονάδες κλιματισμού
Περιπολικό