Ελλάδα

Μπλόκο στους ασθενείς με κορονοϊό στις πανεπιστημιακές κλινικές καταγγέλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια σοβαρή καταγγελία κάνει Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). Σύμφωνα με ανακοίνωση – καταγγελία της, οι καθηγητές ιατρικής της Αθήνας, αποφάσισαν να μην νοσηλεύονται πλέον, ασθενείς με κορονοϊό στις πανεπιστημιακές κλινικές.

Όπως καταγγέλλει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), την περασμένη εβδομάδα, 13 – 17 Σεπτεμβρίου 2021, κοινοποιήθηκε σε πολλά νοσοκομεία της Αττικής έγγραφο από την Ιατρική Σχολή Αθήνας το οποίο αναφέρει πως δεν θα γίνονται δεκτοί από εδώ και πέρα ασθενείς πάσχοντες από Covid 19 στις πανεπιστημιακές κλινικές και πως θα διοχετεύονται για νοσηλεία αποκλειστικά σε κλινικές του ΕΣΥ.

Το αρχικό έγγραφο παρουσιάζεται ως ομόφωνη απόφαση της συνέλευσης της ιατρικής σχολής με ημερομηνία 31/08/21 και είχε κοινοποιηθεί ως «εξαιρετικά επείγον» στην πολιτική ηγεσία των υπουργείων Υγείας και Παιδείας και στους διοικητές της 1ης και 2ης ΥΠΕ, σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ.

Η ΕΙΝΑΠ, επισημαίνει ότι:

«το έγγραφο (της Ιατρικής Σχολής Αθήνας) συνιστά πράξη μονομερούς κήρυξης λιποταξίας από τη μάχη ενάντια στην πανδημία η οποία καθόλου δεν τιμά τους πανεπιστημιακούς γιατρούς, πολλοί από τους οποίους είμαστε σίγουροι ότι διαφωνούν με αυτή την κίνηση και θεωρούμε εξαιρετικά θλιβερό το ότι δεν έχουν εκφράσει ακόμα δημοσίως τη διαφωνία τους.
Η αιτιολογία που προβάλλεται είναι επιεικώς νηπιώδης, αντιεπιστημονική και έωλη. Δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των πανεπιστημιακών κλινικών οι εξειδικευμένες ιατρικές πράξεις. Η συντριπτική πλειοψηφία των εξειδικευμένων ιατρικών πράξεων για λοιπές παθήσεις επιτελείται στα νοσοκομεία του ΕΣΥ».
«Θράσος και αλαζονεία»
Και συνεχίζει:

«Αποτελεί πραγματική επίδειξη θράσους και αλαζονείας το αφήγημα πως οι Κύριοι Κύριοι Καθηγηταί θα δώσουν «οδηγίες» στους γιατρούς του ΕΣΥ σχετικά με την περίθαλψη ασθενών Covid.

Οι γιατροί του ΕΣΥ στα ΤΕΠ, στις πτέρυγες νοσηλείας, και στις ΜΕΘ, δίνουν τη μάχη ενάντια στην πανδημία εδώ και 18 μήνες και δεν έχουν καμία ανάγκη ιατρικής καθοδήγησης από γιατρούς που σιώπησαν όταν επιφανείς εκπρόσωποί τους δήλωναν δημοσίως ότι ο ιός δήθεν δεν μεταδίδεται με τη μετάληψη γιατί επισυμβαίνει κάποιο υπερφυσικό θαύμα.

Δεν έχουν καμία ανάγκη να λάβουν ιατρικές οδηγίες από συναδέλφους που σιώπησαν όταν άλλοι επιφανείς εκπρόσωποί τους εδώ και 18 μήνες εφευρίσκουν τις πιο αστείες αντιεπιστημονικές δικαιολογίες για να δικαιολογήσουν εκ των υστέρων προειλημμένες κυβερνητικές αποφάσεις.

Η μονομερής αυτή κίνηση υποκρύπτει την πεποίθηση πως δήθεν οι δημόσιες πανεπιστημιακές κλινικές αποτελούν ατομική, ιδιωτική ιδιοκτησία κάποιων Καθηγητών. Προφανώς κάποιοι Καθηγηταί αντέγραψαν τους ιδιώτες κλινικάρχες, οι οποίοι σκανδαλωδώς έχουν απαλλαγεί εξαρχής από την νοσηλεία ασθενών Covid 19 στα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Μας προξενεί έντονο προβληματισμό το γεγονός ότι οι νέοι υπουργοί Υγείας δεν έχουν ακόμα αντιδράσει ενάντια στην απαράδεκτη αυτή απόφαση αν και υποτίθεται πως είναι σε γνώση τους εδώ και πάνω από 20 μέρες».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Το νομικό κενό στην αγορά και χρήση των μηχανημάτων πλασμαφαίρεσης - «Σαν να αγοράζεις αυτοκίνητο χωρίς δίπλωμα»
Τεχνολόγος Ιατρικών Μηχανημάτων μίλησε για το καθεστώς που υπάρχει στην συγκεκριμένη περίπτωση και την απουσία προληπτικού μηχανισμού ο οποίος θα μπορούσε να περιορίσει την δράση γιατρών που υπόσχονται «θαύματα»
Πλασμαφαίρεση: Το νομικό κενό στην αγορά και χρήση των μηχανημάτων – «Σαν να αγοράζεις αυτοκίνητο χωρίς δίπλωμα»
Ιός του Δυτικού Νείλου: 46 κρούσματα και 3 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα – Οι 6 νέοι δήμοι με επιβεβαιωμένα περιστατικά
Σε Ίλιον, Κορυδαλλό, Ελασσόνα και Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Παιονίας στην Κεντρική Μακεδονία, μερικά από τα νέα κρούσματα - 7 χρόνων ο μικρότερος σε ηλικία ασθενής
Απολύμανση
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη - Κατασχέθηκαν πάνω από 3,5 κιλά κάνναβης και κοκαΐνης, 8 συλλήψεις
Εντόπισαν 16χρονο να βγαίνει από το σπίτι 28χρονου στην περιοχή της Πυλαίας και σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκαν στην κατοχή του ναρκωτικές ουσίες
ναρκωτικα
Νεκρός ο 54χρονος που έπεσε από τα Ενετικά Τείχη στο Ηράκλειο - Ήθελε να αυτοκτονήσει, τον είχαν αφήσει να φύγει από το νοσοκομείο
Είχε εξεταστεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο αλλά είχε διαπιστωθεί ότι δεν χρίζει ακούσιας νοσηλείας και έφυγε αφού του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή
ενετικα τειχη