Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Μποτιλιάρισμα στην Αθηνών – Κορίνθου: Συγκλονιστικές μαρτυρίες στο newsit.gr για το πολύωρο μαρτύριο

Μποτιλιάρισμα στην Αθηνών – Κορίνθου: Συγκλονιστικές μαρτυρίες στο newsit.gr για το πολύωρο μαρτύριο

«Δραματική, εξευτελιστική η κατάσταση»! Έτσι περιγράφουν μάρτυρες στο newsit.gr το «θρίλερ» που έζησαν στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, εν μέσω ενός αδιανόητου μποτιλιαρίσματος μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο βυτιοφόρο το μεσημέρι της Πέμπτης (17.08.23). Η οργή του κόσμου ξεχειλίζει, καθώς για πάνω από 7 ώρες μωρά, ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες έμειναν εγκλωβισμένοι, καταγγέλλοντας πως δεν είχαν ενημέρωση, παρά μόνο από το ραδιόφωνο. 

«Ο κόσμος σε άθλια κατάσταση, έτρεχαν στο αντίθετο ρεύμα, να βρουν νερό από τουαλέτες», δήλωσε στο newsit.gr ο κ. Παναγιώτης που βρέθηκε ανάμεσα στους αγανακτισμένους οδηγούς στο τεράστιο μποτιλιάρισμα στην Εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου.

Σημειώνεται πως λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Πέμπτης στην κυκλοφορία δόθηκε η Εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου και στα δύο ρεύματα. 

«Πριν ξεκινήσω, είδα την είδηση ενώ ήμουν στην Τρίπολη. Κάλεσα στο 112, μου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, να ξεκινήσω το ταξίδι μου, μίλησα με το 100, δεν ήξεραν τίποτα και έφτασα να είμαι τουλάχιστον 7 ώρες σταματημένος», επεσήμανε ο κ. Παναγιώτης.

Οι σκηνές που περιγράφει στην συνέχεια συγκλονίζουν: «Ο κόσμος σε άθλια κατάσταση, έτρεχαν στο αντίθετο ρεύμα να βρουν νερό από τουαλέτες που δεν είναι καν πόσιμο, πήγαιναν τουαλέτα στους δρόμους, κανένας δεν μας είχε δώσει νερά.

Υπήρχαν πάρα πολλοί ηλικιωμένοι, μια γυναίκα πριν μου έλεγε “τι να κάνω, έχω έναν διαβητικό άνθρωπο που έχει αγχωθεί πάρα πολύ”, γιατί δεν υπήρχε διέξοδος. 7-8 ώρες στους δρόμους σταματημένοι». 

«Στα τελευταία διόδια που πέρασα, στους Αγίους Θεοδώρους, πριν από 7 ώρες δεν μας είπαν να γυρίσουμε πίσω. Πριν από τους Αγίους Θεοδώρους, στα διόδια της Τρίπολης μας είπαν απλά ότι θα υπάρχει εκτροπή στην Παλαιά Εθνική οδό και ήμουν ήσυχος, γιατί είχα μιλήσει προηγουμένως με το 112. Η κατάσταση δραματική, εξευτελιστική», κατήγγειλε εξοργισμένος στο newsit.gr.

Δείτε βίντεο από τον «Γολγοθά» στην Αθηνών – Κορίνθου

«Κάλεσα στο 100, 30 φορές περίπου και μου έδειχνε κατειλημμένο, ούτε καν σε αναμονή και όταν κατάφερα να βρω γραμμή, τους λέω “είμαι στην Εθνική οδό, τι γίνεται, τι θα κάνουμε” και με βάζει στην αναμονή», κατέληξε ο ίδιος.

«Πέντε ώρες χωρίς νερό και κανείς δεν μας ενημέρωσε», λέει η γνωστή τραγουδίστρια Σταυρούλα Διαλάνη

Ανάμεσα στους χιλιάδες εγκλωβισμένους οδηγούς στο τεράστιο μποτιλιάρισμα στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου και η γνωστή τραγουδίστρια δημοτικού τραγουδιού, Σταυρούλα Δαλιάνη. 

«Επιστρέφαμε από Σπάρτη. Γύρω στις 3, στα διόδια δεν μπορούσες να περάσεις με e-pass και έπρεπε όλοι να περάσουμε από γκισέ για να μας ενημερώσουν ότι είχε πάρει φωτιά ένα βυτιοφόρο και να πάμε από την παλιά Εθνική. Μόλις περάσαμε τα διόδια, ακινητοποιηθήκαμε», τόνισε η Σταυρούλα Διαλάνη στο newsit.gr.

«Από τις 3.30 μέχρι τις 8.30… Πέντε ώρες, χωρίς νερό, χωρίς καμία ενημέρωση γιατί δεν έπιανε το ίντερνετ και μετά βίας καταφέραμε να ειδοποιήσουμε τους δικούς μας. Στο διπλανό αυτοκίνητο ήταν ζευγάρι Αμερικανών με τρία μωρά, το μικρότερο 4 μηνών. Όσοι είχαν σκυλιά τα πήγαιναν βόλτα γύρω γύρω για να ηρεμήσουν… Για πέντε ώρες, δεν είχαμε νερό, δεν μπορούσαμε να πάμε τουαλέτα και κανείς δεν ήρθε να μας ενημερώσει…», επεσήμανε η ίδια. 

«Κάναμε 20 μέτρα κάθε 15 λεπτά, ενημέρωση μόνο από το ραδιόφωνο»

«Βρισκόμαστε ακόμα εδώ, είμαστε πριν την Κινέτα και είμαστε πλέον εγκλωβισμένοι πάνω από 4 ώρες», είπε στο newsit.gr η κυρία Χριστίνα λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Πέμπτης.

«Κάνουμε 20 μέτρα κάθε 15 λεπτά. Η μόνο ενημέρωση που έχουμε είναι από τις εκπομπές στο ραδιόφωνο. Νερά άκουσα ότι δώσανε σε κάποια σημεία, εμείς όμως δεν είδαμε κάτι. Υπάρχουν οικογένειες και μικρά παιδιά, όπως και ηλικιωμένοι. Οι άνθρωποι έχουν βγει έξω από τα οχήματα τους και ευτυχώς τώρα έβγαλε λίγο δροσιά», ανέφερε χαρακτηριστικά για τον «Γολγοθά» στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου.

«Είμαστε στον ήλιο εγκλωβισμένοι τόσες ώρες»

«Ο σύζυγός μου είναι καρδιοπαθής, είναι πολύ δύσκολο που είμαστε μέσα στον ήλιο εγκλωβισμένοι τόσες ώρες» δήλωσε στο newsit.gr η κυρία Ιωάννα, λίγο πριν τις 6 το απόγευμα.

Η ίδια, μιλώντας στο newsit.gr, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχουμε εγκλωβιστεί, από τις 2 το μεσημέρι είμαστε ακινητοποιημένοι. Τώρα το τελευταίο τέταρτο έχουμε ξεκινήσει να κινούμαστε, έχουμε μετακινηθεί 100 μέτρα περίπου. Εμείς είμαστε πριν από την Κινέτα.

Υπάρχουν εδώ παιδάκια, χωρίς νερό, χωρίς τουαλέτα, χωρίς φαγητό. Δεν έχουμε ούτε ενημέρωση, δεν ξέρουμε τίποτα, κανένας δεν έχει περάσει. Είμαστε με σβησμένες τις μηχανές των αυτοκινήτων χωρίς να ξέρουμε τι γίνεται».  

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις