Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Μποτιλιάρισμα στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου: Ολοκληρώθηκε η μετάγγιση από το βυτιοφόρο – Ανοίγει το ρεύμα προς Αθήνα

Μποτιλιάρισμα στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου: Ολοκληρώθηκε η μετάγγιση από το βυτιοφόρο – Ανοίγει το ρεύμα προς Αθήνα

Φαίνεται πως τελειώνει η απίστευτη ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών και επιβατών στην εθνική οδό, νέα και παλιά, Αθηνών – Κορίνθου καθώς έμειναν εγκλωβισμένοι για σχεδόν 8 ώρες!

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η μετάγγιση του υγραερίου από το βυτιοφόρο και η Εθνική Οδός ανοίγει στα σταδιακά και στα δυο ρεύματα. Αρχικά άνοιξε το ρεύμα προς Αθήνα στη νέα Εθνική. Όταν θα απομακρυνθεί το βυτιοφόρο αναμένεται να ανοίξει και το ρεύμα προς Κόρινθο.

Νωρίτερα για την φωτιά στο βυτιοφόρο στην Εθνική Αθηνών – Κορίνθου μίλησε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Βαθρακογιάννης έδωσε το χρονικό και τις κινήσεις των Αρχών από την ώρα που ξέσπασε η φωτιά.

Όπως είπε: Η διαδικασία όλη ξεκίνησε περίπου στις 12 και 20 σήμερα το μεσημέρι, όταν ενημερώθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για πυρκαγιά σε βυτιοφόρο όχημα πλησίον του 40ου περίπου χιλιομέτρου της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, ανάμεσα στα Μέγαρα και στην Κακιά Σκάλα. 7, 2 τόνοι υγραέριο και συγκεκριμένα μείγμα κίνησης για οχήματα ήταν αυτό που έφτασε ως πληροφορία στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος αναφορικά με το φορτίο του βυτιοφόρου και φυσικά αυτό το φορτίο αφορά ένα επικίνδυνο υλικό. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έχουμε η διαδικασία (μετάγγισης) σε λίγο μάλλον θα έχει ολοκληρωθεί. Αυτό μπορεί να αφορά περίπου μισή ώρα, ίσως και 45 λεπτά[…]

Βεβαίως υπάρχουν και οι επόμενες διαδικασίες που θα πραγματοποιηθούν παρουσία του τεχνικού ασφαλείας. Σε πρώτη φάση έχει γίνει μέριμνα για νερό σε όσους βρίσκονται στα ακινητοποιημένα οχήματα. Το ΕΚΑΒ έχει διαθέσει τέσσερα ασθενοφόρα και τέσσερις μηχανές.

Οι μηχανές για να κινούνται ανάμεσα στα οχήματα προκειμένου να καλύψουν ανάγκες παθολογικές που μπορεί να προκύψουν, αλλά και ασθενοφόρα που βρίσκονται σε σταθερά σημεία. Σε λίγη ώρα αναμένουμε να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Χρειάζεται υπομονή από όλους μας. Είναι μια δύσκολη διαδικασία, μια επικίνδυνη διαδικασία. Σίγουρα έχει ταλαιπωρηθεί πολύς κόσμος, αλλά επαναλαμβάνω και πάλι δεν κάνουμε καμία έκπτωση σε θέματα ασφάλειας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις