Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

MR-35 MANURHIN: Αυτό είναι το όπλο που είχε η ΕΚΑΜ στην κατάληψη στο Κουκάκι

MR-35 MANURHIN: Αυτό είναι το όπλο που είχε η ΕΚΑΜ στην κατάληψη στο Κουκάκι

Πολύς λόγος έχει γίνει για το αν στην κατάληψη στο Κουκάκι χρησιμοποιήθηκαν από την αστυνομία πλαστικές σφαίρες ή ένα άλλο είδος όπλου με την ονομασία, MR-35 MANURHIN.

Η αστυνομία διαψεύδει ότι χρησιμοποιήθηκαν πλαστικές σφαίρες αλλά αναφέρει ότι στην κατοχή τους τα ΕΚΑΜ έχουν το συγκεκριμένο όπλο το οποίο εκτοξεύει μικρές ελαστικές μπάλες (περίπου μεγέθους πινγκ πονγκ), με βεληνεκές περίπου (15) μέτρα και δύναμη μικρότερη από μιας γροθιάς. Με άλλα λόγια χωρίς να διαψεύδει επιβεβαιώνει ότι χρησιμοποιήθηκε αυτού του είδους το όπλο.

Οι διαφορές μεταξύ της πλαστικής σφαίρας και του όπλου εκτόξευσης πλαστικών σφαιριδίων αφορούν κυρίως στο βεληνεκές και το αποτέλεσμα. Ο μηχανισμός στο MR-35 MANURHIN εκτοξεύει μια πλαστική μπάλα μεγέθους πινγκ πονγκ. Κατά συνέπεια σε απόσταση τουλάχιστον 15 μέτρων είναι δυνατόν να προκαλέσει βλάβη και τραυματισμό στο θύμα.
Οι λεγόμενες πλαστικές σφαίρες μοιάζουν με τάπες έχουν μεγαλύτερο βεληνεκές από το σφαιρίδιο και λόγω του ότι είναι πιο συμπαγείς επιφέρουν πιο σοβαρούς τραυματισμούς και βλάβες.
Και τα δύο πάντως χρειάζονται πυροβόλο όπλο για να βληθούν.

Σύμφωνα με ειδικούς, το συγκεκριμένο όπλο εκτοξεύει βολίδες καουτσούκ σε μέγεθος μπάλας πινγκ πονγκ με ταχύτητα 112 μέτρων το δευτερόλεπτο. Το χτύπημα από MR-35 MANURHIN προκαλεί έντονο πόνο αλλά όχι τον θάνατο.

Πλαστική σφαίρα

Τα όπλα αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν στην εκκένωση της «Βίλας Αμαλίας» και σε επιχειρήσεις στις φυλακές Κορυδαλλού.

πηγή φωτό: essai-armes.fr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις