Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μύκονος: Τα κορονοπάρτι έφεραν αύξηση 300% των ενεργών κρουσμάτων – ΟΠΚΕ και drones στο νησί

Μύκονος: Τα κορονοπάρτι έφεραν αύξηση 300% των ενεργών κρουσμάτων – ΟΠΚΕ και drones στο νησί

Το πρώτο τοπικό lockdown του καλοκαιριού είναι γεγονός. Η Μύκονος είναι εδώ και μερικές ώρες σε αναβρασμό για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, δηλαδή απαγόρευση μουσικής όλο το 24ωρο και απαγόρευση κυκλοφορίας 01:00 με 06:00 έως τις 26 Ιουλίου.

Ένα μεγάλο «γιατί» πλανάται παντού πάνω από τη Μύκονο, με τους ανθρώπους της εστίασης και της ψυχαγωγίας να ζητούν να ανακληθεί η απόφαση για το μίνι lockdown και τους ξενοδόχους να φοβούνται πως πλέον οι τουρίστες «θα πάνε στην Ίμπιζα».

Γιατί λοιπόν αποφασίστηκε lockdown στη Μύκονο; Γιατί όπως αποκάλυψε το MEGA τα νούμερα που έφτασαν στην Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ το πρωί του Σαββάτου (17.07.2021) ήταν, με μια λέξη, εφιαλτικά. Σήμανε συναγερμός και περίπου το μεσημέρι ήρθε η ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά για τα μέτρα.

Ποια ήταν τα στοιχεία αυτά;

Πως τα ενεργά κρούσματα είχαν παρουσιάσει αύξηση 300% (!), πως μέσα σε 24 ώρες υπήρξε υπερδιπλασιασμός των μολύνσεων, πως οι συρροές από πάρτι σε βίλες και κλαμπ είχαν… ξεφύγει και πως υπήρχε διασπορά και στην ηπειρωτική Ελλάδα από παραθεριστές που επέστρεφαν από τη Μύκονο.  

ΟΠΚΕ, drones και… ντου

Η Μύκονος δεν θα μείνει μόνο σε αυτά τα μέτρα, την απαγόρευση μουσικής και κυκλοφορίας. Στο νησί θα φτάσουν ενισχυμένα κλιμάκια υπηρεσιών ελέγχου, τουλάχιστον 40 στελέχη της ΟΠΚΕ με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και θα γίνονται έλεγχοι σε μαγαζιά και βίλες για παράνομα κορονοπάρτι, ενώ θα επιστρατευθούν μέχρι και drones για να εντοπίζουν τα… πάρτι της παρανομίας και της διασποράς!

Κάπως έτσι, λοιπόν πάρθηκε η απόφαση για το lockdown στη Μύκονο, που δεν είναι φυσικά το μοναδικό νησί που είναι κοντά στο κόκκινο. Με τα μέτρα «φλερτάρουν» επίσης η Πάρος, η Ίος, η Σαντορίνη, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο. Κι εκεί δεν αποκλείονται τοπικά lockdown, με την κυβέρνηση να εμφανίζεται αποφασισμένη για μέτρα όπου χρειαστεί.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις