Ελλάδα

Μυστήριο με το θάνατο 63χρονης μετά το εμβόλιο: Περιμένουν τη νεκροτομή

Την ιατροδικαστική εξέταση που θα ρίξει φως τα αίτια του αιφνίδιου θανάτου 63χρονης, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή χθες (30.03.2021) λίγο αφού έκανε εμβόλιο στο Ίλιον, περιμένει η Επιτροπή Εμβολιασμών και φυσικά η οικογένεια της γυναίκας.

Ο θάνατος της 63χρονης γυναίκας λίγα λεπτά αφού είχε κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca παραμένει μυστήριο. Η γυναίκα είχε πάει στο Κέντρο Υγείας στο Ίλιον για το ραντεβού εμβολιασμού. Αφού έκανε το εμβόλιο, 20 λεπτά μετά, αισθάνθηκε αδιαθεσία και το ΕΚΑΒ που κλήθηκε δεν την πρόλαβε ζωντανή.

Click4more Θάνατος 63χρονης στο Ίλιον μετά τον εμβολιασμό της: Τι λένε οι συγγενείς της στο newsit.gr

Η γυναίκα, σύμφωνα με το MEGA, έπασχε από σακχαρώδη διαβήτη και στεφανιαία νόσο. Απαντήσεις στα αίτια του θανάτου της θα δώσει η νεκροψία – νεκροτομή που θα γίνει, καθώς και οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις.  

Από την πρώτη στιγμή για το περιστατικό με το θάνατο της άτυχης γυναίκας έχουν ενημερωθεί η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Τόσο η Επιτροπή όσο και το υπουργείο τονίζουν ότι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ του εμβολιασμού και του αιφνίδιου θανάτου της γυναίκας. Για το περιστατικό, όμως, θα διερευνηθούν όλα τα ενδεχόμενα.

Η 63χρονη γυναίκα, που είχε πάει στο εμβολιαστικό κέντρο στο Ίλιον για να κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, είναι το πρώτο θανατηφόρο περιστατικό μετά τη χορήγηση δόσης εμβολίου της AstraZeneca. Τον περασμένο Φεβρουάριο, 85χρονος στην Κρήτη είχε αφήσει την τελευταία του πνοή λίγο αφού είχε εμβολιαστεί με Pfizer. Κι εκείνος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα (στένωση στεφανιαίων αγγείων και υπετροφική καρδιοπάθεια) και δεν υπήρχαν ευρήματα που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατός του σχετιζόταν με τον εμβολιασμό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νταλίκα χωρίς εισιτήριο μπλόκαρε την αναχώρηση πλοίου από την Ηγουμενίτσα για την Κέρκυρα
Το πλήρωμα ζήτησε από τον οδηγό της νταλίκας να βγει ώστε να συνεχιστεί η φόρτωση των υπόλοιπων οχημάτων που είχαν εισιτήριο, όμως εκείνος αρνήθηκε, ισχυριζόμενος λόγους υγείας
Το πλοίο Αλκίνοος 1
Αύριο Παρασκευή η κλήρωση για τα Πειραματικά σχολεία - Το Σαββατοκύριακο οι εξετάσεις για τα Πρότυπα
«Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν φέτος για τα Πειραματικά, τα Πρότυπα και τα Δημόσια Ωνάσεια σχολεία ήταν περισσότερες από κάθε φορά, καθώς άγγιξαν τις 25.000», τόνισε η Σοφία Ζαχαράκη
Σχολική αίθουσα