Δευτέρα, 15 Απρ.
22oC Αθήνα

Νάνα Μούσχουρη: Ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης

Νάνα Μούσχουρη: Ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης

H Νάνα Μούσχουρη ήταν το τιμώμενο πρόσωπο εκδήλωσης του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης. Η διάσημη Ελληνίδα καλλιτέχνιδα ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης.

Στη Νάνα Μούσχουρη απονεμήθηκε το Χρυσό Μετάλλιο της πόλης από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, μετά από ομόφωνη απόφασή του.

Η εκδήλωση προς τιμήν της μεγάλης Ελληνίδας καλλιτέχνιδας με τη διεθνή καριέρα και αναγνώριση, πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο, το βράδυ της Τρίτης (01.10.2022).

Η Νάνα Μούσχουρη ευχαρίστησε τον δήμο και όλους τους παρευρισκόμενους για την αγάπη και την αναγνώριση που της προσέφεραν. Μίλησε για τα παιδικά της χρόνια, όταν επισκεπτόταν με τη μητέρα της τη Βουλιαγμένη και τις όμορφες αναμνήσεις που είχε από την πόλη.

Αναφέρθηκε στα πρώτα βήματά της στη μουσική και στις συνεργασίες με τους συνθέτες Μίμη Πλέσσα, Γιώργο Χατζηνάσιο και Γιώργο Κατσαρό, οι οποίοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Παρόντες ήταν ακόμη οι Γιώργος Νταλάρας, Νίκος Αλιάγας, Μάριος Φραγκούλης, ο Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, οι βουλευτές Γιώργος Βλάχος και Βασίλης Οικονόμου, ο διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων υποστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος, ο π. πρέσβης του Καναδά Ρόμπερτ Πεκ κά.

«Η πρώτη μου γνωριμία μαζί της αποτελεί μία από τις ομορφότερες στιγμές της μέχρι σήμερα θητείας μου. Η λαμπερή της προσωπικότητα, η σεμνότητα και η αμεσότητά της με γοήτευσαν από την πρώτη μας συνάντηση», τόνισε κατά την απονομή ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Θεώρησα χρέος μας να της αποδώσουμε τη δέουσα τιμή και να την ευχαριστήσουμε για όσα έχει προσφέρει στην πατρίδα μας, στην πόλη μας και στον κάθε ένα προσωπικά».

Η εκδήλωση συνεχίστηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Ιωνία», όπου το κοινό παρακολούθησε ένα σύντομο βίντεο με τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής της Νάνας Μούσχουρη και έκλεισε με την παιδική χορωδία του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας, που τραγούδησε κάποια από τα πιο γνωστά τραγούδια της μεγάλης καλλιτέχνιδας.

φωτογραφίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις