Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Νάντια Μπέλε: Είναι ευλογία να «κολλήσεις» τον ιό της αγάπης

Νάντια Μπέλε: Είναι ευλογία να «κολλήσεις» τον ιό της αγάπης

Η ιστορία της κοσμηματοποιού Νάντια Μπέλε αποτελεί πρότυπο δημιουργίας, έμπνευσης και γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Εδώ και 23 χρόνια, το γοητευτικό κορίτσι από την Κορινθία, πρωτοπορεί στον απαιτητικό χώρο του σχεδιασμού και της κατασκευής χειροποίητων πολύτιμων κοσμημάτων. Έχοντας καταφέρει να “σπάσει” τα σύνορα της Ελλάδας, εκπροσωπεί τη χώρα μας και το ελληνικό κόσμημα στις δύο όχθες του Ατλαντικού, τη Μεσόγειο, μέχρι και τα Αραβικά Εμιράτα. Μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη δουλειά της, την καραντίνα, την αγάπη.

Με σπουδές στην παραδοσιακή Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας της Στεμνίτσας Αρκαδίας, μία από τις καλύτερες στην Ευρώπη, αλλά και Σκηνογραφίας και Γλυπτικής στην Καλών Τεχνών, η Νάντια Μπέλε έχοντας στο παλμαρέ της σειρά επιτυχιών ήδη από τα 19 της μόλις χρόνια, όταν και αποφάσισε να αφιερωθεί σε αυτό το επάγγελμα, κατάφερε άλλο ένα success story στην καραντίνα.

Όχι μόνο δημιούργησε μία νέα εντυπωσιακή συλλογή «πολύτιμων μικρογλυπτών, έργων εφαρμοσμένης τέχνης», όπως χαρακτηρίζει τα κοσμήματά της, αλλά άλλαξε και ριζικά τον τρόπο που έρχεται σε επαφή και επικοινωνία με τους πελάτες της, καθώς τα κοσμήματά της αποκτώνται μόνο κατόπιν παραγγελίας.

«Ξαφνικά, εν μέσω καραντίνας, ήμουν μόνη μου στο εργαστήριό μου με άπλετο χρόνο και μια συλλογή από πολύτιμα, σπάνια & μοναδικά υλικά. Για πρώτη φορά βρέθηκα παντελώς ανεπηρέαστη, σε ιδανικές συνθήκες, να δημιουργώ την πιο εμπνευσμένη μου συλλογή ως τώρα», αναφέρει χαρακτηριστικά η Νάντια.

Και προσθέτει, ότι «πλέον συναντιέμαι με τους πελάτες μου και διαδικτυακά μέσω του www.nadiabele.com. Τους μήνες της καραντίνας δειγμάτιζα τις δημιουργίες μου μέσω των γνωστών πλατφόρμων και των κοινωνικών δικτύων, ενώ οι παραγγελίες γίνονταν εξ΄ αποστάσεως, γεγονός που άλλαξε τελείως τον τρόπο με τον οποίο πολύς κόσμος είδε πρώτος την καινούρια μου συλλογή».

Στο πελατολόγιό της βραβευμένης Νάντιας Μπέλε βρίσκονται, πριγκίπισσες, καλλιτέχνιδες, φημισμένες τραγουδίστριες, ηθοποιοί, επιτυχημένες επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο, αλλά και «τα κορίτσια της διπλανής πόρτας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, καθώς φροντίζει τα έργα της να απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια.

«Εμπνέομαι πολύ από τον έρωτα, και από τα ταξίδια μου σε όλη την Ελλάδα, αλλά κι όλο τον κόσμο. Γίνομαι ένα με τη φύση, το περιβάλλον, τους ανθρώπους, τη μουσική, το φαγητό, την κουλτούρα, τον πολιτισμό του κάθε τόπου κι αυτά αποτελούν πηγή έμπνευσης για τα έργα μου, τα οποία διατηρούν τη vintage αισθητική μου, με την ισορροπία του κλασικού και τη φρεσκάδα του μοντέρνου. Ένα “πάντρεμα” νεανικότητας και ζωντάνιας με φινέτσα και πολύτιμη διαχρονικότητα», επισημαίνει.

Πώς κατάφερε να βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή», σε έναν τόσο απαιτητικό και ανταγωνιστικό χώρο; Όπως δηλώνει η ίδια: «Πιστεύω πολύ στην αγάπη. Ό,τι κάνω το κάνω με αγάπη. Είναι η πιο σπουδαία κινητήριος δύναμη. Ό,τι κάνεις με αγάπη πετυχαίνει. Κι η αγάπη πολλαπλασιάζεται και επιστρέφει σε σένα. Είναι μεταδοτική σαν ιός, κι είναι ευλογία να την “κολλήσεις”».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις