Σάββατο, 4 Μαΐ
19oC Αθήνα

Νατάσα Παζαΐτη: Έχασα στιγμές από τα παιδιά μου κι αισθάνομαι άσχημα, αλλά μου το συγχώρεσαν

Νατάσα Παζαΐτη: Έχασα στιγμές από τα παιδιά μου κι αισθάνομαι άσχημα, αλλά μου το συγχώρεσαν
Φωτογραφία NDPPHOTO / ΕΛΛΗ ΠΟΥΠΟΥΛΙΔΟΥ

«Δεν ήμουν εγώ η Νατάσα Καραμανλή που έγραψε για περιπέτεια με τον καρκίνο του μαστού». Σε μια σπάνια συνέντευξή της, η Νατάσα Παζαΐτη μιλά για την πορεία της στην ιατρική, τα παιδιά της και διαψεύδει ότι έχει περάσει και η ίδια καρκίνο του μαστού.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα πρόληψης του του καρκίνου του μαστού, σήμερα (25.10.2023) η Νατάσα Παζαΐτη δέχτηκε στο ιατρείο της την Σταματίνα Τσιμτσιλή και την κάμερα του Happy Day.

Από την ηλικία των 30 κάθε γυναίκα πρέπει να κάνει κλινική εξέταση και υπέρηχο και από τα 40 μαστογραφίες, τόνισε η Νατάσα Παζαΐτη.

Η Νατάσα Παζαΐτη μίλησε για τα παιδιά της, τον Αλέξανδρο και την Αλίκη. Παραδέχτηκε πως όταν ήταν μικρά και εκείνη έκανε ειδικότητα, έχασε πολλά αλλά πλέον την έχουν… συγχωρήσει.

«Δεν μπορούμε να τα πετύχουμε όλα. Κάτι χάνουμε, κάτι κερδίζουμε. Κάπου κάνουμε έκπτωση. Είναι αλήθεια ότι η πιο δύσκολη περίοδος ήταν η περίοδος ειδικότητας που τα παιδιά μου ήταν μικρά. Τότε έχασα στιγμές κι αισθάνομαι άσχημα γι’ αυτό. Θυμάμαι πάντα που με ρωτούσαν “μαμά, σήμερα θα γυρίσεις σπίτι;”, γιατί κατά τη διάρκεια της ειδικότητας εφημέρευα τουλάχιστον δύο φορές και έλειπα από το σπίτι. Νομίζω ότι μου το καταλογίζανε για πολλά χρόνια. Τώρα που έχουν μεγαλώσει, έχουν αλλάξει τα πράγματα. Θυμούνται όλες τις θυσίες που έχω κάνει σε σχέση με τη δουλειά μου και το θαυμάζουν. Είμαι καλό παράδειγμα γι’ αυτούς, δεν είμαι κακό και μου το έχουν συγχωρήσει».

 

Αποκάλυψε επίσης ότι κινητήριος δύναμη για να ασχοληθεί με την ιατρική ήταν μία καθηγήτριά της στην παιδαγωγική. «Αυτό τότε με είχε μαγέψει. Έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτό. Όταν πήγα στην ιατρική και έφτασα στις κλινικές, με ενέπνευσαν οι ασθενείς. Τότε αποφάσισα ότι θα γίνω γιατρός. Πώς έφτασα στη χειρουργική; Εκεί έπαιξε πάλι ρόλο μία γυναίκα, η οποία με έβαλε στο χειρουργείο και είδα τη μαγεία του να επεμβαίνεις  με τα χέρια σου στο σώμα, στη φύση του ανθρώπου. Το βρήκα συγκλονιστικό».

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή ρώτησε τη Νατάσα Παζαΐτη για μία ιστορία από το παρελθόν, όπου μία γυναίκα υπέγραφε ως Νατάσα Καραμανλή και μιλούσε για μία περιπέτεια υγείας που πέρασε δικό της πρόσωπο και όλοι θεώρησαν πως επρόκειτο για την κα. Παζαΐτη λόγω του επωνύμου.

«Αυτό είναι κάτι που κυκλοφορεί πολλά χρόνια. Νομίζω από τότε που ξεκίνησα τη χειρουργική ειδικότητα. Ίσως έχει να κάνει με το ότι ασχολήθηκα με τον μαστό. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να το πω, αν νοσούσα από καρκίνο του μαστού, θα το έλεγα δημόσια. Θα έκανα τον εαυτό μου σημαία για να ενθαρρύνω τις γυναίκες να καταλάβουν ότι είναι μία περιπέτεια που περνάει. Δεν ισχύει», είπε.

 

Για το ότι δεν μιλάει συχνά, η Νατάσα Παζαΐτη είπε: «Δεν έχω επιλέξει τον δρόμο της σιωπής, εγώ επικοινωνώ με τον κόσμο. Έχω τη δική μου ιστοσελίδα. Είμαι αφοσιωμένη στην επιστήμη μου. Επίσης, επικοινωνώ μέσα από τα social media πάντα μέσα από την επιστήμη μου, δεν με ενδιαφέρει κάτι άλλο. Κάνω πολλές ενημερωτικές ομιλίες. Νομίζω ότι δεν χρειάζομαι άλλου είδους δημοσιότητα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις