Ελλάδα

«Νατοϊκοί σύμμαχοι» οι Τούρκοι με 39 παραβιάσεις και 5 εμπλοκές στο Αιγαίο ενώ η Ουκρανία «φλέγεται»

Σε μπαράζ υπερπτήσεων και παραβιάσεων του ελληνικού εναερίου χώρου επιδόθηκε σήμερα η τουρκική πολεμική αεροπορία με αποκορύφωμα πέντε «εμπλοκές» στο Αιγαίο, ανήμερα των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία. Συνολικά 8 τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε 39 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Οι παραβιάσεις σημειώθηκαν στο βόρειο, κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο, όπου δύο ζεύγη τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 πραγματοποίησαν, λίγο μετά τις 10 το πρωί, διαδοχικές υπερπτήσεις στους Ανθρωποφάγους και στο Μακρονήσι. Μάλιστα, σε δύο περιπτώσεις οι υπερπτήσεις έγιναν σε ύψος μόλις 11.000 ποδών.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν από τα ελληνικά μαχητικά, όμως αυτό που δείχνει πραγματικά την προκλητικότητα των Τούρκων είναι το γεγονός ότι στην αναχαίτιση σημειώθηκαν 5 εμπλοκές, δηλαδή εικονικές αερομαχίες, την ώρα που η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία βρίσκεται σε εξέλιξη και ο Γενικός Γραμματέας της Βορειοατλαντικης Συμμαχίας έκανε λόγο για επικείμενη απάντηση στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Μόσχας της Ουκρανίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σοκαριστικό εργατικό ατύχημα σε εργοστάσιο στο Κιάτο: Μαλλιά 40χρονης πιάστηκαν σε μηχάνημα και της έφυγε όλο το δέρμα
Η υπόθεση παραμένει υπό διερεύνηση, με τις αρχές να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα γύρω από τα αίτια του σοβαρού τραυματισμού - Η γυναίκα διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο «Γεννηματάς» στην Αττική
Ασθενοφόρο
To drone του newsit.gr στη Νέα Μάκρη, στο σημείο όπου παρασύρθηκε ο 54χρονος - Λάσπες, κλειστοί δρόμοι και απελπισία
Οχήματα της πυροσβεστικής βρίσκονται στην περιοχή προκειμένου να βγάλουν τα νερά από υπόγεια και ισόγεια σπίτια της οδού Πυθαγόρα και Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Νέα Μάκρη
Το σημείο που βρέθηκε νεκρός ο 54χρονος στη Νέα Μάκρη