Ελλάδα

Ναυάγιο Αγία Ζώνη: Ακόμα και έκρηξη βόμβας “βλέπει” πόρισμα του ΕΜΠ

Ένα πόρισμα 300 σελίδων του Εργαστηρίου Ναυπηγικής και Τεχνολογίας του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου έρχεται στο φως και αφορά στο ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ».
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το πόρισμα αναφέρει μεταξύ άλλων όπως αναφέρουν ΤΑ ΝΕΑ, ότι υπάρχει το ενδεχόμενο η βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», που προκάλεσε πριν από έναν χρόνο τεράστια ρύπανση στον Σαρωνικό, να οφείλεται σε έκρηξη βόμβας ή άλλου μηχανισμού.

Στο πόρισμα που συντάχθηκε – ύστερα από εισαγγελική παραγγελία – ύστερα από εννιά επιθεωρήσεις του «Αγία Ζώνη ΙΙ» ερευνάται αναλυτικά αν το ρήγμα μήκους περίπου 2-3 μέτρων στα ύφαλα του πλοίου σχετίζεται με πιθανή έκρηξη, αγνώστου μηχανισμού. Τα στοιχεία αυτά φέρεται ότι ανακύπτουν από την ανάλυση της στρέβλωσης και της παραμόρφωσης των μεταλλικών ελασμάτων στον χώρο του ρήγματος και από άλλα ευρήματα.

Όμως, από την άλλη πλευρά, δεν φαίνεται να έχουν εντοπισθεί ίχνη εκρηκτικού μηχανισμού, πυρίτιδας κ.λπ. Κάτι που ίσως αποδίδεται στην πολύμηνη βύθιση του πλοίου.

agiazoni

Το Αγία Ζώνη ΙΙ βυθίστηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2017 νοτιοδυτικά της Αταλάντης στον Σαρωνικό, έμφορτο με 2.570 τόνους καύσιμα – φόρτωση από το διυλιστήριο Ασπροπύργου – προκαλώντας μεγάλη ρύπανση στις ακτές του Σαρωνικού. Τη στιγμή του ναυαγίου στο πλοίο βρίσκονταν ένας ναύτης και ο α’ μηχανοδηγός από τα συνολικά 11 μέλη του πληρώματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της επίθεσης με μαχαίρι σε 32χρονο στην Ελευσίνα - Ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο
Οι δύο έχουν απασχολήσει τις αρχές για συμμετοχή σε επεισόδια με οπαδικό υπόβαθρο, ενώ ο 22χρονος έχει συλληφθεί στο παρελθόν για παραβάσεις περί όπλων και ναρκωτικών
Περιπολικό
Θάνατος Μαζωνάκη: Η κόρη των δύο γιατρών επιβεβαίωσε σε κατάθεση ότι υπεβλήθη σε πλασμαφαίρεση
Η κόρη των γιατρών υποστήριξε ότι η πλασμαφαίρεση που υποβλήθηκε από τη μητέρα της ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις. Ο γιατρός διαψεύδει, δια του δικηγόρου του, ότι εντοπίστηκε λογαριασμός του στο εξωτερικό
Οι 2 κατηγορούμενοι γιατροί
Φίλιππος Καμπούρης: Ασφαλισμένος σε τρεις εταιρείες ο Αλέκος Ζαζόπουλος χωρίς να το γνωρίζει – Τι κατέθεσε και η Κελεκίδου στη ΓΑΔΑ
Τι κατέθεσαν στη ΓΑΔΑ οι τραγουδιστές που είχαν συνεργασία με τον Φίλιππο Καμπούρη, ο οποίος παρέμεινε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους μετά το λιποθυμικό επεισόδιο που είχε την Πέμπτη
Ο Φίλιππος Καμπούρης