Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ναυάγιο στις Οινούσσες: Οικογένειες Τούρκων αντιφρονούντων χάθηκαν στο Αιγαίο

Ναυάγιο στις Οινούσσες: Οικογένειες Τούρκων αντιφρονούντων χάθηκαν στο Αιγαίο

Στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τον Ερντογάν Τούρκοι πανεπιστημιακοί προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα.
Αντιφρονούντες που ζητούν πολιτικό άσυλο οι επιβαίνοντες στη λέμβο σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας.
Το ναυάγιο στις Οινούσσες αποκάλυψε για ακόμα μια φορά την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία.
Θρήνος για τις οικογένειες των πανεπιστημιακών που είδαν μανάδες και παιδιά να χάνονται στα νερά του Αιγαίου.
Επτά νεκροί ανάμεσά τους πέντε μικρά παιδιά.

Με την ίδια τους την ζωή και την ζωή των παιδιών τους πλήρωσαν Τούρκοι πολίτες την προσπάθειά τους να ξεφύγουν από το βάρβαρο καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν. Το σημερινό ναυάγιο στις Οινούσσες έχει μέχρι στιγμής έναν τραγικό απολογισμό: πέντε παιδιά νεκρά και δυο γυναίκες.

Το ρεπορτάζ του newsit.gr επιβεβαιώνεται καθώς πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας κάνουν λόγο για Τούρκους πολίτες που ζητούν πολιτικό άσυλο και επέβαιναν στην λέμβο που ανετράπη στις Οινούσσες , με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άτομα μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά και ένα βρέφος.

Πλήρωμα σκάφους της δύναμης FRONTEX περισυνέλεξε από τη θαλάσσια περιοχή συνολικά δώδεκα (12)άτομα, καλά στην υγεία τους, μεταξύ των οποίων πέντε άντρες, τρεις γυναίκες, τρία μικρά παιδιά κάτω των 6 ετών και ένα 12χρονο. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στη Χίο, ενώ οι σοροί των θυμάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος τους. Συνολικά στη λέμβο επέβαιναν 19 άτομα.

Όλα έγιναν νωρίς το πρωί, όταν μια βάρκα με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων ανατράπηκε στ’ ανοικτά των Οινουσσών. Αμέσως κινητοποιήθηκαν τρία σκάφη του Λιμενικού και δυο της Frontex αλλά και ελικόπτερα. Κλήθηκε για βοήθεια μέχρι και το πλοίο της γραμμής ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ.

Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών σταμάτησαν καθώς τα πτώματα έχουν αναγνωριστεί και δεν αναζητούνται άλλοι αγνοούμενοι.

Όπως μετέδωσε και νωρίτερα το newsit.gr, στην λέμβο επέβαιναν Τούρκοι καθηγητές πανεπιστημίου με τις οικογένειές τους, όλοι αντιφρονούντες που εγκατέλειπαν την χώρα τους για να γλιτώσουν από τον Ερντογάν!

Οι απελπισμένοι αυτοί άνθρωποι προκειμένου να γλιτώσουν την φυλάκιση για τα φρονήματα τους από το καθεστώς Ερντογάν προσπάθησαν να δραπετεύσουν από την χώρα τους και από τις ζωές τους και το πλήρωσαν πολύ ακριβά. Όλοι όσοι επέβαιναν στην λέμβο και γλίτωσαν μίλησαν για τους φίλους και τους συγγενείς τους που έχασαν. Καθηγητές πανεπιστημίων με ανώτατη μόρφωση μίλησαν για τις τραγικές ώρες που έζησαν και για την απόφαση να ρισκάρουν τις ζωές τους και των παιδιών τους για να γλιτώσουν από τον Ταγίπ Ερντογάν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις