Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

ΝΔ για ξυλοδαρμό καθηγητή: Ως πότε η κυβέρνηση θα αδρανεί μπροστά στην ανομία εντός ΑΕΙ;

Την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε ο ξυλοδαρμός καθηγητή και η ληστεία του μέσα στον χώρο του ΑΧΕΠΑ.

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη Κεραμέως, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ανομία στα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Νέο θύμα ξυλοδαρμού και ληστείας μέσα σε πανεπιστημιακό χώρο, καθηγητής του Αριστοτελείου. Εν έτει 2018, σε ευρωπαϊκή χώρα. Ως πότε η Κυβέρνηση θα παραμένει αδρανής;»

Ο καθηγητής που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του περιέγραψε καρέ καρέ τη ληστεία που σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη, μόλις είχε κάνει ανάληψη μετρητών από το ΑΤΜ του νοσοκομείου.

«Με πλησίασε από πίσω και μόλις γύρισα με χτύπησε»

«Την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, στις 12.30 το μεσημέρι κατέβηκα στο ΑΧΕΠΑ για να βγάλω κάποια χρήματα. Πλησίασα το μηχάνημα, δεν ήταν κανείς εκείνη τη στιγμή εκεί. Έβαλα το ποσό, τράβηξα τα χρήματα κι εκείνη τη στιγμή κάποιος με πλησίασε από πίσω, γύρισα να δω ποιος είναι, και τότε με χτύπησε, μου έριξε γροθιά στο στέρνο και με πέταξε με τρομερή δύναμη προς το παράθυρο του διαδρόμου και έπεσα κάτω. Άρπαξε τα χρήματα και την κάρτα, δεν πρόλαβα να δω πρόσωπο, τον είδα μόνο από πίσω την ώρα που το έβαζε στα πόδια», περιγράφει ο καθηγητής.

Μια λεπτομέρεια που σοκάρει από τη μαρτυρία του καθηγητή είναι ότι ενώ στο νοσοκομείο εκείνη την ώρα βρισκόταν πάρα πολύς κόσμος, κανένας δεν τον βοήθησε ούτε καν να σηκωθεί.

«Κανείς δεν έτρεξε να με βοηθήσει. Σηκώθηκα μόνος μου. Ήταν ώρα αιχμής για το νοσοκομείο με νοσηλευτές, γιατρούς και επισκέπτες που πηγαινοέρχονταν αλλά κανείς δεν βοήθησε, απλώς κοιτούσαν με σταυρωμένα χέρια. Κάποιος μου είπε “σας παρακολουθούσε από ώρα αυτός”, του είπα “ευχαριστώ για την προειδοποίηση”…» αναφέρει το θύμα της ληστείας.

ΑΤΜ χωρίς… κάμερα!

«Πήγα στην αστυνομία, έδωσα κατάθεση, με ρώτησαν στην αστυνομία για την κάμερα του ΑΤΜ, επέστρεψα στο νοσοκομείο όπου μου είπαν ότι το μηχάνημα αυτό δεν έχει κάμερα κι αυτό έχει σχέση με το πανεπιστημιακό άσυλο»

«Μεγάλο θράσος ο ληστής»

«Ο δράστης ήταν γύρω στα 30. Από όσο είδα την πλάτη του ένας αδύνατος τύπος ήταν, ο οποίος φορούσε συνηθισμένα ρούχα. Από την αστυνομία μου είπαν ότι αυτός ο ληστής είχε μεγάλο θράσος, που μπήκε μέσα σε τόσο κόσμο και με χτύπησε και με λήστεψε, χωρίς κανείς να επέμβει», καταλήγει ο καθηγητής.

Ακούστε τις δηλώσεις του στο Newsit.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις