Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Νέα 48ωρη απεργία στα τρένα το Σαββατοκύριακο

Νέα 48ωρη απεργία στα τρένα το Σαββατοκύριακο

Τα τρένα θα μείνουν ακινητοποιημένα όλο το Σαββατοκύριακο, καθώς οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο πρόκειται να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους. 

Οι εργαζόμενοι της Hellenic Train ξεκίνησαν τις απεργίες τους από τη μέρα της τραγωδίας στα Τέμπη με τη σύγκρουση των τρένων και τους δεκάδες νεκρούς.  

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν οι εργαζόμενοι προχωρούν σε νέα 48ωρη απεργία το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Μάρτιου, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαζικούς φορείς της Αττικής να δώσουν το «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση της Κυριακής, στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα.

Τα Σωματεία στη Hellenic Train που κηρύσσουν την απεργία είναι το Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης.

Να σημειωθεί ότι την απόφαση για νέα απεργία πήραν οι εργαζόμενοι σε συνέλευσή τους, στο πλαίσιο της απεργίας τους την Παρασκευή, εκφράζοντας την οργή και αγανάκτησή τους, αλλά και τη διάθεση τους να δώσουν αγωνιστική απάντηση στις πολιτικές που στο όνομα στήριξης του κέρδους δεν διστάζουν να θυσιάσουν ανθρώπινες ζωές.

Με ανακοίνωσή της η Hellenic Train αναφέρει… «Λόγω 48ωρης απεργίας που ανακοίνωσαν τα Σωματεία Εργαζομένων, όλα τα δρομολόγια της Hellenic Train αναστέλλονται για το Σάββατο 4/3/2023 και την Κυριακή 5/3/2023».  

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις