Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Νέα Αγχίαλος: «Αδιανόητο η φωτιά να μπαίνει μέσα σε αποθήκη πυρομαχικών», λέει ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ

Νέα Αγχίαλος: «Αδιανόητο η φωτιά να μπαίνει μέσα σε αποθήκη πυρομαχικών», λέει ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ

«Αδιανόητο» χαρακτήρισε ότι γεγονός ότι έφτασε η φωτιά μέσα στο στρατόπεδο με πυρομαχικά, στην 111 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, στη Νέα Αγχίαλο, ο επίτιμος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Γεώργιος Καμπάς.

Ειδικότερα, ο ίδιος μιλώντας στο Open το πρωί του Σαββάτου για τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που έλαβε η φωτιά στη Νέα Αγχίαλο, «τυλίγοντας» το στρατόπεδο με τα πυρομαχικά, επεσήμανε ότι η περιοχή έπρεπε να είχε αποψιλωθεί, «να είναι ξυρισμένο» το έδαφος.

Ο κ. Καμπάς σημείωσε ότι «είναι τελείως λάθος η λογική που αφέθηκε αυτό το πράγμα. Είτε του αεροδρομίου είτε των προϊσταμένων της Πτέρυγας που θα όφειλαν με διαταγές με ελέγχους. Φαίνεται μια αλυσίδα ευθυνών που ξεκινά από αυτόν που έχει την άμεση διοίκηση. Η απαλλαγή του είναι καθαρά δικονομική».

Αναφορικά με την ΕΔΕ που διατάχθηκε, διατύπωσε την άποψη αυτή έπρεπε να διαταχθεί από το ανώτατο επίπεδο: «Για την ΕΔΕ, εγώ πιστεύω ότι θα έπρεπε να διαταχθεί από το ανώτατο επίπεδο του υπουργείου, για να τους συμπεριλάβει όλους μέσα. Βλέπω δέντρα πολύ κοντά στις αποθήκες. Άπαξ και έχεις αποφασίσει ότι εκεί έχεις αποθήκες δεν μπορεί να έχεις δέντρα πάρα πολύ κοντά. Βλέπω χόρτα, θάμνους. Δεν μπορεί να υπάρχουν τέτοια πράγματα. Έπρεπε να αποψιλωθεί όλη η περιοχή.

 

Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ υποστήριξε ότι υπάρχει και άλλη λύση: Η τύπου Igloo αποθήκες, μέσα και έξω από το έδαφος που και βόμβες αεροπλάνων να πέσουν πάνω τους, δεν ανατινάζονται. Το ότι δεν έχουμε ανθρώπινες ζωές χαμένες, ή καταστροφή σοβαρών υποδομών… Θα πρέπει να εξεταστούν οι ευθύνες, είναι πάρα πολύ σοβαρό το θέμα και προσβάλλει την αεροπορία μας. Πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες».

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις