Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Νέα Ερυθραία: Έτρεχε με τα κοσμήματα στα χέρια – Συγκλονιστικές περιγραφές για τη ληστεία πριν τη καταδίωξη

Νέα Ερυθραία: Έτρεχε με τα κοσμήματα στα χέρια – Συγκλονιστικές περιγραφές για τη ληστεία πριν τη καταδίωξη

Τις στιγμές τρόμου και αγωνίας που βίωσαν τα ξημερώματα της Δευτέρας (16.05.2022) οι κάτοικοι στη Νέα Ερυθραία όταν οι τέσσερις που πρωταγωνίστησαν στην μετέπειτα κινηματογραφική καταδίωξή, εισέβαλλαν στο σπίτι μιας 73χρονης γυναίκας περιγράφουν στο newsit.gr γείτονές της.

«Ακούσαμε να σπάνε τζάμια και μετά φωνές και συναγερμός. Είδα τον έναν από τους δράστες φορώντας κουκούλα να βγαίνει με τα τιμαλφή στα χέρια του και να τρέχει προς το αυτοκίνητο», λέει ένας γείτονες της 73χρονης στη Νέα Ερυθραία που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους ληστές και τονίζει:

«Φοβήθηκα να πλησιάσω παραπάνω, μετά είδα ΔΙΑΣ με τις μηχανές να περνάνε από το πάνω στενό λίγα λεπτά εφόσον είχαν βγει οι ληστές από το σπίτι».

Μία άλλη κάτοικος επισημαίνει ότι υπάρχει έντονη ανησυχία στην περιοχή, καθώς πριν από λίγες ημέρες σημειώθηκε παρόμοιο περιστατικό. «Η κατάσταση έχει ξεφύγει στην περιοχή. Η εγκληματικότητα είναι μεγάλη. Γενικά οι άνθρωποι που ζουν στην περιοχή είναι μεγάλης ηλικίας. Δεν μπορούμε να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλον. Και να ακούσεις κάτι, φοβάσαι να βγεις έξω. Κάποιος πρέπει να αναλάβει την κατάσταση. Είχε γίνει και άλλο ένα περιστατικό εδώ κοντά. Δεν είναι μια απλή ληστεία. Οι άνθρωποι αυτοί έρχονται έτοιμοι για όλα».

Δείτε φωτογραφίες του newsit.gr:

Οι αδίστακτοι ληστές, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, απείλησαν την 73χρονη πως θα της κάνουν κακό και της ζήτησαν να τους δώσει όσα χρήματα και κοσμήματα είχε στο σπίτι. Για να μην την πειράξουν η γυναίκα τους παρέδωσε ότι πολύτιμο είχε. Όταν έφυγαν οι ληστές, εκείνη πρόλαβε να καλέσει την αστυνομία.

Click4more: Καταδίωξη στη Νέα Ερυθραία μετά από ληστεία σε σπίτι ηλικιωμένης – Άνοιξαν πυροσβεστήρες για να διαφύγουν

Στο σημείο έσπευσε η ομάδα ΔΙΑΣ και ξεκίνησε η κινηματογραφική καταδίωξη. Το κυνηγητό των αστυνομικών στους ληστές διήρκεσε έως την Εθνική οδό. Μάλιστα, οι άγνωστοι δεν δίστασαν να ανοίξουν πυροσβεστήρες, προκειμένου να «τυφλώσουν» τους αστυνομικούς και να διαφύγουν.

Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο οι ληστές στη Νέα Ερυθραία να είναι οι ίδιοι από την καταδίωξη που έγινε πριν από μερικές μέρες στον Διόνυσο. Και τότε οι δράστες είχαν καταφέρει να διαφύγουν, ήταν τέσσερις και επέβαιναν σε σκουρόχρωμο αυτοκίνητο.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις