Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Νέα fake news της Τουρκίας για νεκρό στον Έβρο! Πέτσας: Δεν υπάρχει περιστατικό!

μετανάστες Έβρος

“Πάτημα” για νέα προπαγάνδα από την Τουρκία τα νέα επεισόδια που έγιναν νωρίτερα στον Έβρο. Πέτσας: Τα fake news δεν έχουν τελειωμό!

Το TRT Haber είχε μεταδώσει ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του κι άλλοι πέντε τραυματίστηκαν από ελληνικά πυρά στον Έβρο. Η Ελλάδα διαψεύδει κατηγορηματικά δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα. 

Τα επεισόδια που έγιναν νωρίτερα στα σύνορα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία στον Έβρο, τα οποία όπως φαίνεται από εικόνες ντοκουμέντο, ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ακόμη μια ψεύτικη είδηση. 

Click4more Έβρος: Ντοκουμέντα για τα επεισόδια! Η στιγμή που Τούρκοι αστυνομικοί ρίχνουν χημικά στους Έλληνες

Μια είδηση που έκανε την εμφάνισή της στα τουρκικά ΜΜΕ, το ένα μετά το άλλο άρχισαν να μεταδίδουν, πως στον Έβρο, από ελληνικά πυρά, ένας μετανάστης σκοτώθηκε και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν. Μόνο που κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ… 

«Τα fake news δεν έχουν τελειωμό. Πριν μιλούσαν για τραυματίες, τώρα για νεκρό. Δεν υπάρχει τέτοιο περιστατικό», ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Απαντώντας δε σε ερώτηση του newsit.gr, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η Αθήνα είναι “συνεχώς σε εγρήγορση και προσπαθούμε να ενημερώνουμε τους συνομιλητές μας”. Μάλιστα, σημείωσε ότι στο περιθώριο του συμβουλίου των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε., ο Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Γιώργος Κουμουτσάκος θα ενημερώσουν τους ξένους ανταποκριτές και θα τους δείξουν βίντεο με τα fake news της Τουρκίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις