Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Νέα Φιλαδέλφεια: 104 οι συλληφθέντες για τα επεισόδια και τη δολοφονία του φιλάθλου της ΑΕΚ – Πιάστηκαν άλλοι 5 στην Ηγουμενίτσα

Νέα Φιλαδέλφεια: 104 οι συλληφθέντες   για τα επεισόδια και τη δολοφονία του φιλάθλου της ΑΕΚ – Πιάστηκαν άλλοι 5 στην Ηγουμενίτσα

Ενώπιον του εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα (9.8.2023) περίπου στις 10:00 τα άτομα που συνελήφθησαν μετά τα αιματηρά επεισόδια που προκάλεσαν στη Νέα Φιλαδέλφεια χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και τη δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή, ενώ στην Ηγουμενίστα  πιάστηκαν άλλοι 5 Κροάτες τα ξημερώματα.

Οι συλληφθέντες είναι συνολικά 104.  Η αστυνομία έχει στήσει μεγάλη επιχείρηση για τη μεταφορά των συλληφθέντων χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που μετέτρεψαν σε πεδίο μάχης τη Νέα Φιλαδέλφεια και δολοφόνησαν με άγριο τρόπο τον άτυχο 29χρονο φίλαθλο της ΑΕΚ.

Ήδη στη ΓΑΔΑ έχουν αρχίζει να ετοιμάζονται δυο λεωφορεία 50 θέσεων για τη μεταγωγή.

Η ΕΛΑΣ φοβάται το ενδεχόμενο αντιποίνων και έτσι η μεταφορά των Κροατών χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ στον εισαγγελέα θα γίνει υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Οι χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ που αιματοκύλισαν τον χώρο έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ προχθές το βράδυ και σκότωσαν με μαχαίρι τον Μιχάλη Κατσουρή, δείχνουν να τηρούν σκληρή και ψυχρή στάση και λένε ότι ήρθαν στην Ελλάδα απλά για να στηρίξουν ψυχολογικά την ομάδα τους.

Προσπαθούσαν να φύγουν για Ιταλία από την Ηγουμενίτσα

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, σήμερα τα ξημερώματα άνδρες της αστυνομίας εντόπισαν 5 Κροάτες στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, που προσπαθούσαν να επιβιβαστούν σε επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο με προορισμό το Μπάρι της Ιταλίας. Αμέσως τους έγινε έλεγχος καθώς κρίθηκαν ύποπτοι για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και ενημερώθηκε η υποδιεύθυνση ασφάλειας Ηγουμενίτσας. Άνδρες της πήγαν στο σημείο και τους προσήγαγαν στο αστυνομικό τμήμα.

Η έρευνα έδειξε ότι τα εν λόγω άτομα ήταν οπαδοί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και μετείχαν στα επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ όπου δολοφονήθηκε ο Μιχάλης Κατσουρής.

Όταν ολοκληρωθεί η έρευνα οι 5 Κροάτες αναμένεται να οδηγηθούν στην ΓΑΔΑ.

Στη ΓΑΔΑ ο Κροάτης που συνελήφθη στην Κακαβιά

Στη ΓΑΔΑ βρίσκεται ήδη ο Κροάτης οπαδός της Ντινάμο Ζάγκρεμπ που προσπάθησε χθες να περάσει τα σύνορα από την Κακαβιά, αλλά έπεσε στα χέρια της αστυνομίας. Η έρευνα έδειξε ότι ο χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ είχε εμπλοκή στα επεισόδια στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και έτσι η αρχική προσαγωγή έγινε σύλληψη και ο Κροάτης μεταφέρθηκε χθες στην Αθήνα και τη ΓΑΔΑ και είναι ανάμεσα στους 95 που θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Μπλόκα

Η ΕΛΑΣ έχει στήσει μπλόκα σε πολλά σημεία όπως στην Κακαβιά, ή στον συνοριακό σταθμό Μαυροματίου, αλλά και σε λιμάνια όπως στην Ηγουμενίτσα , προκειμένου να εντοπιστούν κι άλλοι Κροάτες χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ που θέλουν να διαφύγουν και να συλληφθούν κι αυτοί για τα επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ και την δολοφονία του φιλάθλου της Ένωσης.

Το ταξίδι θανάτου και οι ευθύνες της ΕΛΑΣ που γνώριζε τα πάντα

Οι Κροάτες χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ μπήκαν ανενόχλητοι στην Ελλάδα με κομβόι τη Δευτέρα ταξίδεψαν ως την Αθήνα, πήγαν ανενόχλητοι στο γήπεδο της ΑΕΚ τα έκαναν γης μαδιάμ και δολοφόνησαν τον φίλαθλο της Ένωσης.

Η ΕΛΑΣ γνώριζε τα πάντα για το ταξίδι θανάτου των χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ 48 ώρες πριν τα αιματηρά επεισόδια όπως αποκάλυψε χθες το newsit.gr, που έφερε στο φως απόρρητα Πληροφοριακά Δελτία των αναλυτών της Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της αστυνομίας είχαν ενημερωθεί εγγράφως, αλλά δεν έγινε το παραμικρό για να αποτραπεί η τραγωδία.

 

 «Ξηλώθηκαν»7 ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ

Κάποιοι πάντως, ήδη πλήρωσαν τον μάρμαρο για την τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια. Την άμεση απομάκρυνση από τις θέσεις ευθύνης τους 7 ανώτατων αξιωματικών της ΕΛΑΣ και τη διενέργεια εσωτερικής έρευνας αποφάσισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, μετά τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη από την επίθεση Κροατών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργού αναφέρεται μεταξύ άλλων, πως «για αυτό έδωσα εντολή στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, να προχωρήσει άμεσα στις παρακάτω κινήσεις:

  1. Ο Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους να απομακρυνθεί πάραυτα από τη θέση του και τον τομέα ευθύνης του και να τεθεί στη διάθεση της ΓΑΔΑ.
  2. Να απομακρυνθούν άμεσα από τους τομείς ευθύνης τους και να τεθούν στη διάθεση των αντίστοιχων Διευθύνσεων, έως ότου ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα, οι Επικεφαλής του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, του Γ’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων, του Β’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων, του Α’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων, του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Αχαΐας και του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Κορινθίας.
  3. Εξυπακούεται, φυσικά, ότι οι απομακρύνσεις και οι μετακινήσεις, εξαιτίας του συγκεκριμένου περιστατικού, δεν θα σταματήσουν εδώ. Για αυτό και, παράλληλα, έδωσα εντολή στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για την τάχιστη διεξαγωγή και περάτωση εσωτερικής έρευνας για την πλήρη διακρίβωση των συμβάντων, από την είσοδο των οπαδών στην Ελλάδα και ύστερα, ώστε να εντοπισθούν και να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες, σε κάθε επίπεδο και με οποιαδήποτε μορφή.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις