Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Νέα ηγεσία Αρείου Πάγου: Στόχος η εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη

Άρειος Πάγος

Με δηλώσεις τους ο νέος Πρόεδρος και ο νέος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επισημαίνουν το «στοίχημα» που βάζουν για τη θητεία τους.

Με δήλωση του ο νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωσήφ Τσαλαγανίδης τονίζει πως στόχο του αποτελεί να αυξηθεί ο βαθμός εμπιστοσύνης των πολιτών στη Δικαιοσύνη.

«Ευχαριστώ την κυβέρνηση για την τιμή που έδειξε στο πρόσωπό μου και στα πλαίσια των συνταγματικών αρμοδιοτήτων της με επέλεξε για το αξίωμα του προέδρου του Αρείου Πάγου. Στο σύντομο διάστημα της θητείας μου θα προσπαθήσω με τη βοήθεια του Θεού, με φρόνηση και συναίνεση να αυξηθεί ο βαθμός της εμπιστοσύνης των πολιτών στην απονομή της Δικαιοσύνης. Θα είμαι ευχαριστημένος εάν στο τέλος Ιουνίου του 2020 οι πολίτες αισθάνονται τη Δικαιοσύνη πιο κοντά τους», αναφέρει ο κ. Τσαλαγανίδης στη δήλωση του.

Με στόχο το κύρος της Δικαιοσύνης ο νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας τονίζει πως  θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθεί στα νέα του καθήκοντα.

Ειδικότερα  ο κ. Πλιώτας στη δήλωση του αναφέρει  «θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθώ πλήρως στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις μου για το καλό και το κύρος της Δικαιοσύνης  αλλά και της ίδιας της κοινωνίας και των πολιτών».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις