Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Νέα καταγγελία στο «Live News» για χρέωση πάγου – Τι ισχύει για τον premium πάγο

Νέα καταγγελία στο «Live News» για χρέωση πάγου – Τι ισχύει για τον premium πάγο

Νέα καταγγελία για χρέωση πάγου σε καφέ-μπαρ έγινε στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου.

Σύμφωνα με τη νέα καταγγελία, πριν από λίγο καιρό μία οικογένεια επισκέφτηκε ένα υδάτινο πάρκο για να διασκεδάσει. Παρήγγειλε το φαγητό της, κρύα νερά, μέχρι την στιγμή που ζήτησε ένα ποτήρι σκέτο πάγο και τους ανακοίνωσαν στο ταμείο πως πρέπει να το πληρώσουν 1 ευρώ.

«Πήραμε ό,τι θέλαμε και μπουκαλάκια με νερό και ζητήσαμε και ένα ποτήρι παγάκια για να βάλουμε το νερό γιατί ήταν Ιούλιος μήνας, μέσα στον καύσωνα και μας χρέωσαν το ποτήρι τα παγάκια 1€».

Τι ισχύει για τον premium πάγο

Ο πολυσυζητημένος premium πάγος σε σχήμα κύβου με συγκεκριμένες διαστάσεις και χαρακτηριστικά μπορεί σε τιμή λιανικής να πωληθεί από 8€ μέχρι και 10€ η συσκευασία 12 τεμαχίων. Η τιμή χονδρικής αρχίζει από 40 λεπτά ανά τεμάχιο, με τους καταστηματάρχες να το κοστολογούν όπως σε αυτήν την περίπτωση 1€. Το κέρδος για αυτούς μπορεί να είναι και 150% για ένα κομμάτι πάγου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο εν λόγω κύβος πάγου σερβίρεται μαζί με premium ποτά για να διατηρήσει ατόφια την ποιότητα του αλκοόλ, με τους περισσότερους καταστηματάρχες να τον ενσωματώνουν στην τελική τιμή.

Η Λορέτα Τόσκα εξήγησε στο Live News για τον premium πάγο: «Ένα κομμάτι πάγου σαν αυτό θέλει 6 ημέρες στο σύνολο για να παρασκευαστεί και έχει και υψηλό εργατικό κόστος. Το συγκεκριμένο κομμάτι πάγου θέλει περίπου μία ώρα για να λιώσει και δεν αλλοιώνει καθόλου την αίσθηση από το ανθρακικό. Φιλτράρεται με αντίστροφη όσμωση του νερό και ψύχεται για 4 ημέρες».

Η ιδρύτρια της εταιρείας ανέφερε ότι για την κατασκευή του συγκεκριμένου πάγου χρησιμοποιείται κανονικό νερό, κατόπιν αυτό φιλτράρεται με τα καλύτερα φίλτρα και αφαιρούνται το χλώριο, τα βακτήρια και τα άλατα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις