Σάββατο, 4 Μαΐ
21oC Αθήνα

Νέα μείωση 40% για τους συνταξιούχους δικαστικούς λειτουργούς – Ζητούν συνάντηση με Τσίπρα και Παυλόπουλο

Νέα μείωση 40% για τους συνταξιούχους δικαστικούς λειτουργούς – Ζητούν συνάντηση με Τσίπρα και Παυλόπουλο

Έντονα διαμαρτύρονται οι συνταξιούχοι δικαστικοί λειτουργοί για τη περαιτέρω μείωση των συντάξεων τους, η οποία μαζί με όλες τις προηγούμενες στα χρόνια των μνημονίων ανέρχεται σε ποσοστό… 74%!

Οι συνταξιούχοι δικαστικοί λειτουργοί τονίζουν σε ανακοίνωση τους οτι έχουν υποστεί σημαντική νέα περικοπή των συντάξεων τους «που επέφερε το άρθρο 13 του Ν. 4387/2016, το οποίο μετά τις προηγούμενες μειώσεις, εξανεμίζει το εναπομείναν ποσό αυτών, αφού τις μειώνει εκ νέου κατά ποσοστό 40%, περίπου, με αποτέλεσμα η συνολική μείωση (σωρευτικά από της εφαρμογής των μνημονίων), των συντάξεων των δικαστικών λειτουργών και των λειτουργών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, να ανέρχεται σε ποσοστό 74% περίπου».

Οι συνταξιούχοι δικαστικοί λειτουργοί κάνουν λόγο για «δραματική, άδικη και καταφανώς αντισυνταγματική νέα μείωση των συντάξεων, οδηγεί τους συνταξιούχους δικαστικούς λειτουργούς σε οικονομική εξόντωση και σε άμεση διακινδύνευση της αξιοπρεπούς διαβίωσής τους».

Το ΔΣ της Ενωσης Συνταξιούχων Δικαστικών Λειτουργών Ελλαδος και Λειτουργών του Νομικού Συμβουλιου του Κρατους αποφάσισε να ασκήσει προσφυγές ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων, την πραγματοποίηση Πανδικαστικής συνέλευσης και να ζητήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων της Χώρας, καθώς επίσης και τους Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων της Χώρας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις