weather-icon °C AΘΗΝΑ

Νέα μήνυση κατά του Αρτέμη Σώρρα

Νέα μήνυση κατά του Αρτέμη Σώρρα

Ο Αλέξανδρος Στεφανόπουλος ζητάει την ποινική δίωξη των δύο για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης, διασποράς ψευδων ειδήσεων, διέγερσης των πολιτων σε βιαιοπραγίες ή αμοιβαία διχόνοια, παράβασης καθήκοντος, καθως και για εγκλήματα σχετικά με το νόμισμα.

Στη μήνυση γίνεται αναφορά σε πιθανές ποινικές ευθύνες πολιτικων προσωπων και πολιτειακων παραγόντων για ελλιπή αντιμετωπιση από την πλευρά τους, που οδήγησαν στην εξάπλωση του φαινομένου Σωρρα. Ζητάται επίσης να κληθούν ως μάρτυρες ο Ελευθέριος Ρήνος, που επίσης είχε διεξάγει σχετική δημοσιογραφική έρευνα, ο καθηγητής οικονομικων Θεοδωρος Καρυωτης και ο καθηγητής συστημικής δυναμικής Νικόλαος Γεωργαντζάς.

«Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση»

Ο δημοσιογράφος στην αναφορά του αναφέρεται στη δικαστική απόφαση 67650/13 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας με την οποία αθωώθηκε ο Αρτέμης Σώρρας καιο Εμμανουήλ Λαμπράκης για το αδικήμα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, τονίζοντας :»Πέραν του ότι υιοθέτησε το δικαστήριο αβασάνιστα τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων, παρότι, αυτοί προσκροούν στους κανόνες της κοινής λογικής, ότι δηλαδή ο Αρτέμης Σωρρας κατέχει πράγματι 600 δισ. δολλάρια, το δικαστήριο δεν έλαβε και όλα τα αναγκαία μέτρα που απαιτούντο για μια τόσο σοβαρή υπόθεση, όπως πχ τη διεξαγωγή πραγματογνωμοσύνης» και προσθέτει πως η αθωωτική απόφαση «έχει αποτελέσει το εφαλτήριο για την ανάπτυξη και συγκρότητηση μιας εγκληματικής οργάνωσης, της ΜΚΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.

Τα μέλη στρατολογούνται αφού ορκισθούν προς άγνωστες υπερκόσμιες δυνάμεις και πίστη στον αρχηγό με τον «όρκο του πολεμιστή» και έκαστος καταβάλλει ένα ποσό μηνιαίας η ετήσιας συνδρομής από 5 εως 50 ευρω».

Επιπλέον, ο δημοσιογράφος προσθέτει πως η ΜΚΟ εισπράττει 50 ευρω για το κόστος κοινοποίησης στις αρχές του εξωδίκου με βάση το οποίο τα μέλη δηλωνουν άρνηση πληρωμής των χρεων τους προς το Δημόσιο, τράπεζες κλπ και εξηγεί πως : «Τα μέλη υποχρεούνται αμέσως να υπογράψουν ένα εκχωρητήριο κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας τους προς τη ΜΚΟ ωστε να τύχουν του απατηλού συμψηφισμού των χρεων τους προς το Ελληνικό Δημόσιο, εφορίες, ΙΚΑ με το αντίστοιχο μέρος των ανύπρκτων χρημάτων των πλαστων ομολόγων του Σωρρα».

Επίσης, ο δημοσογράφος τονίζει στην μηνυτηρία αναφορά πως : «η ΜΚΟ καθίσταται ο πραγματικός διαχειριστής όλης της κινητής και ακίνητης περιουσίας ενός εκάστου μέλους, ενω τα θύματα-μέλη συνεισφέρουν οικονομικά στους σκοπούς της οργάνωσης, αφού έχουν πειστεί με απατηλές υποσχέσεις ότι θα λάβουν χιλιάδες ευρω στο μέλλον και θα απαλλαγούν από τα χρέη τους».

«Το χρεόγραφο Σώρρα είναι πλαστό»

Στο κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς ο δημοσιογράφος επισημαίνει πως : «το χρεόγραφο Σωρρα είναι πλαστό και δεν έχει την παραμικρή αξία. Το εχει επιβεβαιωσει το Υπουργείο Οικονομικων των ΗΠΑ. Η απόδειξη κατάθεσης, που συνοδεύει το χρεόγραφο, αφορά ανύπαρκτη εταιρία-φάντασμα στον Καναδά, πίσω από την οποία κρύβονται οι πλαστοί τίτλοι για να μην μπορούν να ελεγχθούν» και προσθέτει : «πρόκειται για φαινόμενο κραυγαλέας εξαπάτησης των πολιτων, χωρίς να αναπτύσσεται η στοιχειωδης αυτοάμυνα της οργανωμένης Πολιτείας΄΄.

«Αποτελεί την πρωτη παγκοσμια απόπειρα απάτης κατά την οποία γίνεται κοινοποίηση πλαστού χρεογράφου σε όλες τις δικαστικές, ελεγκτικές και τραπεζικές αρχές της χωρας, ενω η αντίδραση εκ μέρους της Ελληνικής Δικαιοσύνης υπολείπεται της έκτασης των διαπραχθέντων αδικημάτων».

Επιπλέον στη μηνυτήρια αναφορά επισημαίνεται πως : «είναι πρόδηλο πως η κατασκευή του μυθεύματος των 600 δις είχε ως αποκλειστικό σκοπό την κατεξακολούθηση εξαπάτηση των μελων της οργάνωσης, οι οποίοι μάλιστα αναπτύσσουν σχέση μεσσιανισμού με τον καταμηνυόμενο, ο οποίος για να ενισχύσει αυτή την απατηλή μορφή εξάρτησης καταφεύγει σε άλλα μυθεύματα προς ενίσχυση του ιδεολογικού μηχανισμού της οργάνωσης, όπως την πωληση Απολλωνειας τεχνολογίας στις ΗΠΑ, τη σχέση του με τη CIA, την κατοχή εκ μέρους του συνολικά 3 τρις και πολλων άλλων φληναφημάτων, τα οποία εμπεδωνουν την ενότητα των αφελων θυμάτων προς τον αρχηγό».

Σε δηλωσεις του, ο μηνυτής ανέφερε πως ΄έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και θα ακολουθήσουν περισσότερα στοιχεία. «Εχω ζητήσει προστασία γιατί είναι βέβαιες οι απειλές που θα δεχτω. Πρέπει να ζητηθεί δικαστική συνδρομή από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, όπως και να κληθούν μάρτυρες προς κατάθεση» πρόσθεσε.

#TAGS MM