Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Νέα παγκόσμια διάκριση για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Σε κορυφαία θέση διεθνώς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στον τομέα της Πληροφορικής στην κατάταξη κατάταξη του Times Higher Education World University Rankings 2019.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στη νέα διεθνή θεματική κατάταξη του Times Higher Education World University Rankings 2019, το Πανεπιστήμιο κατέλαβε και πάλι θέση διάκρισης. Συγκεκριμένα, στον κατάλογο που έχει δημοσιοποιηθεί, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου βρίσκεται μεταξύ των θέσεων 301-400 της παγκόσμιας γενικής κατάταξης στον τομέα της Πληροφορικής (ICT).

Σε δήλωσή της η πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη, σημειώνει σχετικά με τη διάκριση του ιδρύματος: «Η διεθνής αναγνώριση της ανοδικής πορείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου που καταγράφεται εκ νέου, επιβραβεύει και ενθαρρύνει τις προσπάθειες της ακαδημαϊκής μας κοινότητας να εδραιώσει και να συνεχίσει να αναδεικνύει το ίδρυμα ως διεθνές κέντρο αριστείας στην έρευνα και την εκπαίδευση. Η επιπρόσθετη δε αυτή αναγνώριση αποτελεί σημαντικότατο κεφάλαιο για τις σπουδές και το μέλλον των φοιτητών και φοιτητριών μας. Δημοσίως ευχαριστούμε και συγχαίρουμε και πάλι θερμά όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του Αιγαίου για την καθοριστική συμβολή τους και στη νέα αυτή διάκριση του πανεπιστημίου μας».

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στον σύνδεσμο: 2019 THE World University Rankings by subject.

Έτσι, συνολικά, μετά και τις επιτυχίες με τις οποίες διακρίθηκε πρόσφατα, σύμφωνα με διεθνείς έγκυρες αξιολογήσεις το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ευρίσκεται πλέον:
στη θέση [447] στην Ευρώπη και [1.123] στον κόσμο, στη γενική κατάταξη μεταξύ των δεκάδων χιλιάδων Πανεπιστημίων στον κόσμο, στο πλαίσιο του Webometrics Ranking of World Universities 2017,
στη θέση [301-400] στον κόσμο, μεταξύ χιλιάδων Πανεπιστημίων, στις Κοινωνικές Επιστήμες (Social Sciences), στο πλαίσιο του Times Higher Education University Ranking 2017,
στη θέση [146] στον κόσμο, μεταξύ μεγάλου αριθμού Πανεπιστημίων Αναδυόμενων Οικονομιών (Emerging Economies University Rankings), στο πλαίσιο του Times Higher Education University Ranking for Emerging Economies 2017,
στη θέση [151-200] ανάμεσα στα καλύτερα Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο που ιδρύθηκαν την τελευταία 50ετία, στο πλαίσιο του Times Higher Education Young University Ranking 2018.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις