Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Νέα προθεσμία για τον 47χρονο ψευτογιατρό – Η ανάρτηση του πρώην βουλευτή που κατηγορείται ως συνεργάτης του

Νέα προθεσμία για τον 47χρονο ψευτογιατρό – Η ανάρτηση του πρώην βουλευτή που κατηγορείται ως συνεργάτης του
Φωτογραφία Αρχείου

Σε συμπληρωματική απολογία κλήθηκε την Δευτέρα (11/1) ο 47χρόνος ψευτογιατρός προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για βαρύτατες κατηγορίες ενώπιον του πρώτου τακτικού ανακριτή Αθηνών. Ο 47χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες του Tlive, προσήλθε στα δικαστήρια από την πίσω πόρτα αποφεύγοντας τους δημοσιογράφους και έλαβε νέα προθεσμία για να απολογηθεί. 

Ο 47χρόνος ψευτογιατρός βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για 12 ανθρωποκτονίες ασθενών που ακολούθησαν τις οδηγίες του και δυστυχώς κατέληξαν, ενώ αντιμετωπίζει κατηγορίες και για 14 περιπτώσεις ασθενών που βρίσκονται εν ζωή. 

Ο ψευτογιατρός κατηγορείται πλέον για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, για τα αδικήματα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της αντιποιήσεως ιατρικού επαγγέλματος, της απάτης, όλα σε βαθμό κακουργήματος. Εις βάρος του απειλούνται ποινές για κάθε ανθρωποκτονία ισοβίου καθείρξεως και για κάθε ένα από τα υπόλοιπα κακουργήματα προσκαίρου καθείρξεως μέχρι δεκαπέντε ετών.

ψευτογιατρός

Στη λίστα των εμπλεκομένων στην υπόθεση έχουν προστεθεί δεκαπέντε ακόμα πρόσωπα τα οποία κατηγορούνται για συνέργεια στις πράξεις του 47χρόνου. Ιατροί, νοσηλευτές , μοναχοί και ένας πρώην υπουργός. Όλοι έχουν απολογηθεί και αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Τlive, o 47χρονος ψευτογιατρός θα απολογηθεί τέλη Ιανουαρίου.

Και πρώην υπουργός ανάμεσα στους κατηγορούμενους

Μετά τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας για την εμπλοκή πρώην υπουργού στη δράση του 47χρονου ψευτογιατρού, ο Κώστας Μαρκόπουλος, ζήτησε από τον ανακριτή της υπόθεσης την οριστική του απεμπλοκή από την υπόθεση.

Ο γιατρός και πρώην υπουργός κατέθεσε στοιχεία με τα οποία θέλει να αποδείξει ότι δεν γνώριζε τον κατηγορούμενο, δεν είχε κάποια συναλλαγή μαζί του αλλά και ούτε συνεργάστηκε μαζί του σε κανένα χειρουργείο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις