Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Νέα Σμύρνη: Ένα κόκκινο τριαντάφυλλο στην είσοδο της πολυκατοικίας για τον άτυχο 16χρονο – Συγκλονισμένη η γειτονιά

Νέα Σμύρνη: Ένα κόκκινο τριαντάφυλλο στην είσοδο της πολυκατοικίας για τον άτυχο 16χρονο – Συγκλονισμένη η γειτονιά

Με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο στην είσοδο της πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη, οι συγκλονισμένοι γείτονες του 16χρονου απέτισαν φόρο τιμής στον ανήλικο που σκοτώθηκε από τον ίδιο του τον αδερφό με ένα ψαλίδι, χθες Τρίτη (26.12.2023) το βράδυ, λόγω μιας… μπλούζας.

Στην πολυκατοικία της Νέας Σμύρνης σημειώθηκε μια ανείπωτη τραγωδία χθες το βράδυ. Ένας 18χρονος κυνήγησε και σκότωσε τον 16χρονο αδερφό του μέσα στο σαλόνι του σπιτιού τους, μετά από έναν καβγά για μια μπλούζα που πήρε ο ανήλικος και ανήκε στον μεγαλύτερο αδερφό του.

Ο 18χρονος διώκεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, επειδή φέρεται να κάρφωσε θανάσιμα το ψαλίδι στο στήθος του αδερφού του.

Τα δύο αδέρφια είχαν συχνά παραβατική συμπεριφορά, δήλωσαν γείτονές τους στο newsit.gr. Σύμφωνα με έναν ιδιοκτήτη καταστήματος κοντά στο σπίτι τους, το καλοκαίρι υπήρξε κι άλλο σοβαρό περιστατικό μεταξύ των αδερφιών, όταν είχαν παίξει ξύλο και πάλι με αφορμή ένα ρούχο.

Ο 16χρονος είχε βγάλει σιδερογροθιά για να χτυπήσει τον αδερφό του. Τότε ο 18χρονος αμύνθηκε με ένα μαχαίρι. Και τότε είχε κληθεί η αστυνομία.

Το χρονικό της αιματηρής τραγωδίας

Όπως αναφέρουν τα πρώτα στοιχεία, γύρω στις 19:30 το βράδυ της Τρίτης (26.12.2023) τα δύο αδέρφια άρχισαν να καβγαδίζουν για ένα ρούχο (ο μικρός είχε πάρει μια μπλούζα του μεγάλου, χωρίς να τον ρωτήσει). Πληροφορίες αναφέρουν ότι συχνά καβγάδιζαν.

Εκείνη την ώρα στο σπίτι ήταν η μητέρα τους, η γιαγιά τους και η κοπέλα του 18χρονου, μια 20χρονη από την Αλβανία. Η γιαγιά των παιδιών προσπάθησε να τους χωρίσει.

Όπως η κατάσταση έγινε χειρότερη, και άρχισαν να χτυπιούνται με μπουνιές και κλωτσιές. Τότε ο 18χρονος πήγε στην κρεβατοκάμαρα και άρπαξε ένα ψαλίδι, και κινήθηκε προς τον αδερφό του, κυνηγώντας τον για να τον καρφώσει. Αυτός προσπάθησε να κρυφτεί και πήγε στο σαλόνι, κλείνοντας και την ενδιάμεση πόρτα.

Ο 18χρονος την άνοιξε, πήγε καταπάνω του και άρχισε να τον καρφώνει στο στήθος. Το παιδί βρέθηκε μέσα σε λίμνη αίματος, και πλέον το κακό είχε συμβεί. Μεταφέρθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η Αστυνομία πήγε στο σπίτι στις 20:45, όπου εντόπισε το ψαλίδι – με κόκκινη και μαύρη λαβή – το οποίο είχε πάνω αίματα.

Ο 18χρονος ομολόγησε τη δολοφονία και πλέον αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με πρόθεση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις