Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Νέα Σμύρνη: Και οι αστυνομικοί υπό έλεγχο μετά τα video στα social media

Νέα Σμύρνη: Και οι αστυνομικοί υπό έλεγχο μετά τα video στα social media

Δεν ήταν μόνο η άγρια επίθεση σε βάρος αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη που προκάλεσε σοκ. Τα social media έχουν γεμίσει video και οργισμένα μηνύματα και για τη συμπεριφορά των αστυνομικών. Και η ΕΛ.ΑΣ., «λέει» πως κι αυτοί είναι υπό έρευνα.

Video από τη Νέα Σμύρνη που δείχνουν τους αστυνομικούς να μαζεύονται στην άκρη εντός δρόμου και να φωνάζουν ο ένας στον άλλο «πάμε να τους σκοτώσουμε» και «πάμε να τους γαμ@@@@».

https://twitter.com/TassosMorfis/status/1369421890494808065?s=20

Στο twitter, έχουν από το βράδυ της Τρίτης, και ενώ τα όσα γίνονταν στη Νέα Σμύρνη βρίσκονταν σε εξέλιξη ανέβηκαν βίντεο που δείχνουν αστυνομικούς είτε να ρίχνουν με το μηχανάκι άνδρα που βρισκόταν στο πεζοδρόμιο, είτε επιχειρούν να συλλάβουν κάποιον σε ένα σκοτεινό στενό και ενώ πολίτες από τα μπαλκόνια τους φωνάζουν «ντροπή» και τους ζητούν να αφήσουν τον, όπως αναφέρεται στις αναρτήσεις, πιτσιρικά. Ή ακόμη και για την εισβολή αστυνομικών σε συνεργείο, όπου κυνήγησαν νεαρό και τον έβγαλαν έξω για να τον συλλάβουν, όπως αναφέρεται. 

https://twitter.com/BobbyBr68083131/status/1369450137135833089?s=20

Αρμόδιος αξιωματικός, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, αναφερόμενος στα βίντεο αυτά και στη συμπεριφορά των αστυνομικών και τις καταγγελίες για βία, τόνισε ότι θα γίνει μια συνολική αποτίμηση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων ήταν οι ενδεδειγμένες συνολικά.

Η ΕΛ.ΑΣ, μέσω του εκπροσώπου της Θεόδωρου Χρονόπουλου, συνιστά ψυχραιμία από όλες τις πλευρές, προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση, που ξεκίνησε μετά τη δημοσιοποίηση των βίντεο με τον άγριο ξυλοδαρμό πολίτη στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, την περασμένη Κυριακή, από αστυνομικούς, υπόθεση για την οποία είναι σε εξέλιξη ΕΔΕ και προκαταρκτική έρευνα με εντολή εισαγγελέα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις