Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Νέα Σμύρνη: Κατέρρευσε η κεντρική πόρτα του 7ου Λυκείου «Εστία»

Νέα Σμύρνη: Κατέρρευσε η κεντρική πόρτα του 7ου Λυκείου «Εστία»
Φωτογραφία: Σύλλογος Γονέων 7ο Λύκειο- Εστία Νέας Σμύρνης

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Νέα Σμύρνη το περιστατικό που σημειώθηκε στις 30 Νοεμβρίου, όταν κατέρρευσε η κεντρική πόρτα του 7ου Λυκείου “Εστία”. 

Η σιδερένια πόρτα του λυκείου κατέρρευσε μπροστά στα μάτια της επιστάτριας, που προσπαθούσε να την κλείσει μόλις είχε αρχίσει η πρώτη διδακτική ώρα και από τύχη δεν τραυμάτισε περαστικούς επί της οδού 25ης Μαρτίου, πάνω στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης!

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του σχολείου, η πόρτα επανατοποθετήθηκε την ίδια ημέρα και η λειτουργία της αποκαταστάθηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, αλλά στην πραγματικότητα, απλώς… στηρίχθηκε μέχρι να αντικατασταθεί. 

Στο ερώτημα πότε θα τοποθετηθεί η νέα πόρτα στο σχολείο, η Κλαίρη Δεληγιάννη, υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της δημοτικής αρχής, η θητεία της οποίας λήγει τον Ιανουάριο του 2024, είπε πως αυτό θα συμβεί μόλις αναλάβει η νέα δημοτική αρχή.

Ο Διονύσης Παπαγεωργίου, πατέρας μαθητή της Α’ Λυκείου στο εν λόγω σχολείο, ανέφερε ότι ο γιος του, περιγράφοντάς του το περιστατικό, του μετέφερε πως ο θόρυβος που προκλήθηκε από την πτώση ήταν σαν να είχε σκάσει βόμβα. Όλοι οι μαθητές βγήκαν από τις τάξεις για να δουν το θέαμα. «Αν είχε συμβεί την ώρα της προσέλευσης ή του διαλείμματος, πολύ πιθανόν να είχαμε θύματα», προσθέτει.

Πάγιο αίτημα του λυκείου η αντικατάσταση της πόρτας

«Εμείς θέλουμε να φτιαχτεί αυτό το κτίριο που ρημάζει, και δεν γίνεται τίποτα όλα αυτά τα χρόνια που κρατάει η κόντρα ανάμεσα σε Εστία και δήμο», δήλωσε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Λυκείου, Παναγιώτα Σταυράκου. Και συνέχισε: «Ζητούσαμε εδώ και καιρό να αντικατασταθεί η πόρτα και αμφότερες οι πλευρές. Εστία και δήμος, μας απαντούσαν: ‘Δεν είναι δική μου δουλειά’.

Τελικά, οι δουλειές γίνονται όπως-όπως από εμάς. Εμείς βάφουμε το σχολείο, εμείς παίρνουμε τις κουρτίνες σπίτι μας και τις πλένουμε. Υπάρχουν τάξεις χωρίς πρίζες, τάξεις όπου το φως δεν ανοίγει με διακόπτη μέσα από την αίθουσα και πρέπει να πάει ο δάσκαλος και να σηκώσει τον γενικό.

Παρ’ όλα αυτά, την επόμενη Τρίτη, 7 Νοεμβρίου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έχει συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο για να συζητήσει το θέμα αντικατάστασης της πόρτας, η οποία, σύμφωνα με τους γονείς, κοστίζει 6.000 ευρώ».

Πηγή: nsonline.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις