Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Νέα Σμύρνη: Στα όρια τους οι κάτοικοι από τον καθημερινό συνωστισμό στην πλατεία (pics, vid)

Νέα Σμύρνη: Στα όρια τους οι κάτοικοι από τον καθημερινό συνωστισμό στην πλατεία (pics, vid)

Αγανακτισμένοι είναι αρκετοί κάτοικοι της Νέας Σμύρνης με τις εικόνες συνωστισμού που καταγράφονται -όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του newsit.gr- εδώ και πολλά βράδια στην κεντρική πλατεία της περιοχής. Πλήθος κόσμου, αδιαφορώντας για τα μέτρα κατά του κορονοϊού, μαζεύεται και βάζει δυνατά μουσική μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες…

Ένας από τους αγανακτισμένους κατοίκους της Νέας Σμύρνης ήταν και ο 60χρονος που προχθές τα ξημερώματα έπεσε θύμα επίθεσης όταν παραπονέθηκε για την δυνατή μουσική στην πλατεία. Όπως κατήγγειλε ο ίδιος στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, όταν πλησίασε τους νεαρούς για να τους κάνει παρατήρηση, ο ένας τον μαχαίρωσε στον γλουτό και τον λήστεψε. 

Ξέφρενα κορονοπάρτι κάθε βράδυ στην πλατεία της Νέας Σμύρνης

Το newsit.gr βρέθηκε στην Νέα Σμύρνη και μίλησε με κατοίκους και εργαζόμενους της περιοχής για την κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα κορονοπάρτι δυστυχώς αποτελούν καθημερινό φαινόμενο και ταλαιπωρούν τους κατοίκους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. 

Νεαροί μαζεύονται στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, βάζουν δυνατά μουσική – συνήθως χρησιμοποιώντας τα ηχοσυστήματα αυτοκινήτων – και διασκεδάζουν μέχρι το πρωί, αδιαφορώντας για τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό ή για το αν ενοχλούν.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:

Εργαζόμενος στην πλατεία της Νέας Σμύρνης μίλησε στο newsit.gr και είπε πως το βράδυ της Τετάρτης (13/5) είχε μαζευτεί πολύς κόσμος στο σημείο. Όπως είπε, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό και συνήθως χρησιμοποιούν αυτοκίνητα για να ακούγεται δυνατά η μουσική, ενώ σημειώνει ότι μπορεί να μαζεύονται έως και 1.500 άτομα. 

«Ήταν τόσο δυνατά που τρανταζόντουσαν ακόμα και τα τζάμια», λέει στην κάμερα του newsit.gr. «Σκεφτείτε ότι εμείς που ήμασταν και αρκετά μακριά σηκωθήκαμε και φύγαμε για τι ενοχλούμασταν» προσθέτει.

Για τα όσα συμβαίνουν στην πλατεία μίλησε στο newsit,gr και κάτοικος της περιοχής, αναφέροντας ότι η μουσική είναι τόσο δυνατά που είναι σαν να παίζει μέσα στο σπίτι τους. «Είναι σαν να γίνεται καθημερινά ένα πάρτι από τις 12.30 – 1.00, σαν να έχουν βάλει ρολόι, μέχρι τις 6.00 το πρωί» λέει χαρακτηριστικά. 

Αναφέρει επίσης ότι οι κάτοικοι έχουν ενημερώσει την αστυνομία για την κατάσταση που επικρατεί, αλλά μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν τον Μάρτιο – όπως η ίδια υποστηρίζει – τους έχουν πει πως δεν μπορούν να παρέμβουν. «Όλες οι πολυκατοικίες έχουν πρόβλημα» σημειώνει.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις