Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Πεδίο μάχης η Νέα Σμύρνη: Μολότοφ, χημικά φωτιές και πετροπόλεμος – Τραυματίας ένας αστυνομικός

Πεδίο μάχης η Νέα Σμύρνη: Μολότοφ, χημικά φωτιές και πετροπόλεμος –  Τραυματίας ένας αστυνομικός

Πολεμικό παραμένει το κλίμα στη Νέα Σμύρνη στις περιοχές γύρω από την πλατεία και το αστυνομικό τμήμα. Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο με ασθενοφόρο ο τραυματίας αστυνομικός. Μολότοφ, χημικά, οδοφράγματα και πετροπόλεμος. Φωτιές σε κάδους σε ολόκληρη την περιοχή.

Σοβαρά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς στην πορεία για την αστυνομική βία. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση παραμένει σε έκρυθμη στις περιοχές γύρω από την πλατεία και το αστυνομικό τμήμα ενώ στη λεωφόρο Συγγρού η κατάσταση αυτή την ώρα είναι ήρεμη.

Ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί όταν αποσπάστηκε από τους υπόλοιπους με αποτέλεσμα να δεχθεί επίθεση από ομάδα διαδηλωτών.

Οι δράστες τον έριξαν κάτω από τη μηχανή και στη συνέχεια δέχθηκε επίθεση από δεκάδες άτομα ενώ η κατάσταση της υγείας του δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή. Ο αστυνομικός παρέμεινε για πολύ ώρα στο έδαφος ενώ μεταφέρεται με ασθενοφόρο στον Ευαγγελισμό.

 

Η κατάσταση στην περιοχή είναι εκρηκτική με βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες από την πλευρά των διαδηλωτών με την αστυνομία να απαντά με χημικά και την «Αύρα» που ρίχνει νερό για να διαλύσει τα επεισόδια.

Στη Νέα Σμύρνη έχει συγκεντρωθεί πολύς κόσμος ενώ επικρατεί θυμός για τα περιστατική αστυνομικής βίας που έχουν σημειωθεί στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες. Ο κόσμος στη Νέα Σμύρνη υπολογίζεται πάνω από 4.000 ενώ είναι κλειστοί όλοι οι δρόμοι στην πόλη. Η πορεία κατευθύνεται προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Κάτοικοι, δημοτικές παρατάξεις, συνδικάτα, το ΠΑΜΕ, εργατικές λέσχες, συνελεύσεις κατοίκων από την περιοχή και τις γύρω περιοχές, φοιτητικοί σύλλογοι, κι άλλες συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην αστυνομική βία και καταστολή και καταγγέλλοντας όσα συνέβησαν.

 

Η αστυνομία βρίσκεται περιφερειακά της πλατείας ενώ έχει φέρει και δυο «Αύρες». Παράλληλα με εντολή της ΕΛ.ΑΣ έχουν διακοπεί από τις 17.00 τα δρομολόγια του τραμ στην περιοχή της Ν. Σμύρνης.

Τα δρομολόγια λόγω της συγκέντρωσης στη Νέα Σμύρνη θα διεξάγονται στα τμήματα από το ΣΕΦ έως τη στάση Μηδείας/Μυκάλης (όρια Ν. Σμύρνης- Π. Φαλήρου), Βούλα-Μηδείας/Μυκάλης και ΣΕΦ-Βούλα.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις