Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Νέα στοιχεία για το καρτέλ της κοκαΐνης – Ο γνωστός ποδοσφαιριστής που ήθελε να γίνει «Εσκομπάρ», η ερωτική φωλιά στη Γλυφάδα και το κόλπο με τους ψυκτικούς

Νέα στοιχεία για το καρτέλ της κοκαΐνης – Ο γνωστός ποδοσφαιριστής που ήθελε να γίνει «Εσκομπάρ», η ερωτική φωλιά στη Γλυφάδα και το κόλπο με τους ψυκτικούς

Λεπτομέρειες για την δράση του ποδοσφαιριστή που κρέμασε τα παπούτσια του και αποφάσισε να γίνει μέλος του καρτέλ που εισήγαγε κοκαΐνη απο το Εκουαδόρ «ναυλώνοντας» μια ομάδα ψυκτικών για να τη βγάζει από το λιμάνι του Πειραιά αποκαλύπτει η κατάθεση αστυνομικού της Δίωξης Ναρκωτικών που φέρνει στη δημοσιότητα το newsit.gr.

Τα  σχεδόν 67 κιλά της «λευκής κυρίας», αξίας 2 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ, όπως λένε  αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, προορίζονταν για τα «ρουθούνια» της Αθήνας, ενώ απο την ερευνα και τη φυσική παρακολούθηση του 41χρονου drug dealer τα «λαγωνικά» της Διώξης Ναρκωτικών, εκτός απο το σπίτι στη Νίκαια όπου διέμενε με τη σύζυγο και το ανήλικο παιδί του, είχαν βάλει στο μικροσκόπιο και άλλο ένα πολυτελές σπίτι στην περιοχή της Γλυφάδας όπου αποτελούσε το καταφύγιο της σχέσης του με μια εντυπωσιακή γυναίκα ηλικίας 24 ετών!

Άλλωστε, ο ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί σε ομάδες που πέρασαν από την Superleague, ήταν όπως λένε «πηγές» της ΕΛ.ΑΣ,  εκτός από δυνατός «παίκτης» στο καρτέλ ήταν και λάτρης της μεγάλης ζωής, με ακριβά αυτοκίνητα, ρούχα επώνυμων οίκων και συχνά ταξίδια στο εξωτερικό.

Οι έρευνες των αξιωματικών της Δίωξης Ναρκωτικών για τον εντοπισμό της ομάδας των Αλβανών που κινούσαν τα νήματα της «χρυσής» μπίζνας με τα λατινοαμερικανικά καρτέλ, συνεχίζονται. 

Η κατάθεση του αστυνομικού

Ο αστυνόμος  της Διωξης Ναρκωτικών στην κατάθεση που έδωσε την 17η Οκτωβρίου στους συναδέλφους του είπε τα εξής: « Προ διμήνου περιήλθαν στην υπηρεσία μας πληροφορίες, σε συνεργασία με την υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ στην Αθήνα για εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείται στην διακίνηση, μέσω θαλάσσης, μέσω εμπορευματοκιβωτίων, κρυμμένων σε καταψύκτη, σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης από την Λατινική Αμερική σε χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας.

Μέλη της με διακριτούς ρόλους ήταν ο 41χρονος ποδοσφαιριστής, ως επικεφαλής της ομάδας των συλληφθέντων της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος είχε αναλάβει τις επαφές με τους εισαγωγείς και περαιτέρω διακινητές των ναρκωτικών ουσιών, τον συντονισμό της παραλαβής τους από τα εμπορευματοκιβώτια και αποθήκευσης τους καθώς και της παράδοσης στους τελικούς διακινητές. Ένας άντρας ηλικίας 31 ετών, άμεσος συνεργάτης του ποδοσφαιριστή που είχε το ρόλο της παραλαβής των ναρκωτικών ουσιών από τους μηχανισμούς ψύξης των εμπορευματοκιβωτίων, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως ψυκτικός και ένας 36χρονος, χειριστής του συστήματος εντοπισμού και καταγραφής βλάβης των ψυκτικών μηχανισμών των εμπορευματοκιβωτίων ο όποιος παρείχε με τον τρόπο αυτό πρόσβαση στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για την παραλαβή – εξαγωγή των ναρκωτικών από το λιμάνι του Πειραιά. Η ομάδα των τριών σε χρόνο που δεν κατέστη δυνατόν να εξακριβωθεί τουλάχιστον όμως από το έτος 2022 είχαν ενταχθεί ως μέλη, στην επιχειρησιακά δομημένη και με διακριτούς ρόλους οργάνωση». 

Ο τρόπος δράσης 

Ο αστυνομικός, στις επόμενες γραμμές, αναφέρεται στο modus operandi της οργάνωσης: «Ο ποδοσφαιριστής που είχε τις επαφές με τους εισαγωγής και τους τελικούς διακινητές των ακουστικών, λάμβανε τον αριθμό του επίμαχου εμπορευματοκιβωτίου το οποίο περιείχε τα ναρκωτικά, στη συνέχεια το ανέφερε στον συνεργό του που είχε πρόσβαση στο σύστημα για την δήλωση εικονικής βλάβης του ψυκτικού μηχανήματος αυτού, καθώς και την μεταφορά και τοποθέτηση εμπορευματοκιβωτίου, σε σημείο εντός του λιμένα, προσβάσιμο από τα μέλη της οργάνωσης.

Στο τελικό στάδιο με το πρόσχημα επιδιόρθωση της υποτιθέμενης βλάβης ο ποδοσφαιριστής και ο συνεργός επιλέγοντας την κατάλληλη χρονική στιγμή, παραλάμβαναν τα ναρκωτικά από τον ψυκτικό μηχανισμό του εμπορευματοκιβωτίου και εξήγαγαν τα πακέτα από τον λιμένα με αυτοκίνητα της εταιρείας τους, τα οποία στη συνέχεια αποθηκεύονται προσωρινά και τα παρέδιδαν στους τελικούς διακινητές. Συγκεκριμένα για την επίτευξη του σκοπού αυτού και για να δικαιολογείται η πρόσβαση του στο λιμάνι του Πειραιά, ο ποδοσφαιριστής είχε συστήσει νόμιμη εταιρία επισκευής και συντήρησης ψυγείων – εμπορευματοκιβωτίων κοντέινερ με έδρα τη Νίκαια και υπάλληλο τον δεύτερο συνεργό του.

Σύμφωνα με την μεθοδολογία δράσης της εγκληματικής οργάνωσης λίγες μέρες πιο πριν φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά εμπορευματοκιβώτιο έμφορτο με coca είναι εντός του μηχανισμού ψύξης, οι Αλβανοί υπήκοοι – ηγετικά στελέχη ενημέρωναν τον ποδοσφαιριστή κι αυτός με τη σειρά του το συνεργό του προκειμένου να προβούν στον εικονικό έλεγχο και την επισκευή του εμπορευματοκιβωτίου, ενεργώντας υπό την νόμιμη σκιά της εταιρείας. Ο τρίτος συνεργός εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως υπάλληλος άλλης εταιρείας με έδρα την Αθήνα, που δραστηριοποιείται εντός του λιμένα Πειραιώς με αντικείμενο την επίβλεψη της ρευματοδότησης και των βλαβών στα κοντέινερ – ψυγεία δήλωνε εικονική βλάβη του εμπορευματοκιβωτίου στην εταιρεία που ανήκει το κοντέινερ και αυτό μεταφερόταν σε χώρο προσβάσιμο κάτω δυνατόν από κρυμμένο ή δυσχερώς επιτηρήσιμο από κάμερες ασφαλείας λιμανιού. Ακολούθως ο ποδοσφαιριστής και ο δεύτερος συνεργός του με ένα τύπου βαν της εταιρείας εισέρχονταν δικαιολογημένα στο λιμάνι προσκομίζοντας την είσοδο διαπιστευτήρια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα οποία φαινόταν μεταξύ άλλων βλαβών και εικονική, προκειμένου δήθεν επισκευάσουν το εμπορευματοκιβώτιο, εξάγοντας παράλληλα από τον μηχανισμό ψύξης αυτού της ναρκωτικές ουσίες και αποθηκεύοντας τες προσωρινά». 

Οι παρακολουθήσεις, το κρυφό διαμέρισμα της Γλυφάδας και η 24χρονη 

Όπως λέει ο αστυνομικός, υπηρεσία έστησε ειδική ομάδα και ξεκίνησαν να παρακολουθούν την «ναρκωτριπλέτα».

«Από τη φυσική επιτήρηση αστυνομικών της υπηρεσίας μας, μεσημεριανές ώρες της 10 Οκτωβρίου, ο τρίτος κατηγορούμενος πραγματοποίησε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον ποδοσφαιριστή στην περιοχή του Κορυδαλλού. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ο ποδοσφαιριστής χρησιμοποιούσε για τις επαφές του ένα αυτοκίνητο μάρκας Peugeot, ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων και ο δεύτερος κατηγορούμενος μια δίκυκλη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας του. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ο ποδοσφαιριστής διανυκτέρευε συχνά σε διαμέρισμα στη Γλυφάδα όπου διέμενε με μία γυναίκα ηλικίας 24 ετών. Αφού θεσαμε αυτούς σε διακριτική επιτήρηση την 16η Οκτωβρίου και ώρα 03:50,  εντοπίστηκε ο ποδοσφαιριστής και ο δεύτερος συνεργός του να εξέρχονται από τις οικίες  τους, να επιβαίνουν σε ένα βαν και να μεταβαίνουν στο λιμάνι του Πειραιά. Περί ώρα 04:00, αφίχθησαν στην είσοδο του λιμανιού, πλην όμως φάνηκε να συναντούν κόλλημα κατά την είσοδο τους σε αυτό. Εξαιτίας αυτού, έφυγαν από το προαναφερόμενο σημείο και επέστρεψαν περί ώρα μηδέν 6:30 όταν και περί ώρα 07:00 εισήλθαν εντός του λιμανιού. Από την διακριτική επιτήρηση αστυνομικών, οι δύο άνδρες επιβιβάστηκαν σε εμπορικό πλοίο, έμφορτο με πλήθος εμπορευματοκιβωτίων όπου και επισκεύασαν ένα εξ’αυτών. Στη συνέχεια αποβιβάστηκαν και μετέβησαν σε χώρο που βρισκόταν σε σειρά πλήθος κοντέινερ βρίσκομαι να χαμηλά στο έδαφος στην προβλήτα 2 οπου και πραγματοποίησαν εργασίες. Τα άτομα, εντοπίστηκαν να μεταφέρουν μαύρους σάκους μεταφοράς – σακ βουαγιάζ — πλην όμως λόγω της απόστασης και το πλήθος των ατόμων που βρισκόντουσαν στο σημείο η συνεχόμενη επιτήρηση τους είχε κίνδυνο αποκάλυψη των αστυνομικών. Έτσι δεν κατέστη δυνατόν να διακριβωθεί αν κατάφεραν να εξάγουν εκείνη τη χρονική στιγμή τους σάκους ή ανέβαλαν την εξαγωγή μεταγενέστερα που θα σκοτείνιαζε και η κίνηση των εργατών στο λιμάνι θα ήταν να αραιή, καθώς όγκος των σάκων μεταφοράς δεν μπορούσε να προσδιοριστεί. Περί ώρα 13:30 επιβιβάστηκαν στο εταιρικό βαν και περί ώρα 13:45 αφίχθησαν έξωθεν του κλειστού γκαράζ στη Νίκαια Αττικής όπου και οι αστυνομικοί της υπηρεσίας μας από κοινού με άντρες της ΕΚΑΜ, τους ακινητοποίησαν με σκοπό τον έλεγχο».

Κατά τον έλεγχο όπως αναφέρει ο αστυνομικός, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις μαυροι σάκοι μεταφοράς  χωρίς περιεχόμενο, ενώ αναγνωρίστηκαν ως αυτοί που κρατούσαν τα άτομα στην προβλήτα 2. «Κατά τον έλεγχο στον ποδοσφαιριστή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 γραμ. κοκαΐνης και τρεις συσκευές κινητής τηλεφωνίας. 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις