Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Νέες αποκαλύψεις για τον Πετσίτη: Τι δείχνει η έρευνα στους τραπεζικούς λογαριασμούς του

Πετσίτης - ΝΔ

Και παραίτηση-βόμβα στελέχους της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, που ερευνούσε τα έργα και τις ημέρες Λαυρεντιάδη και Πετσίτη.

Νέα στοιχεία για τον Μανώλη Πετσίτη -τον άνθρωπο που πριν λίγο καιρό μπαινόβγαινε στο Μέγαρο Μαξίμου- έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» μετά το άνοιγμα των λογαριασμών του που διατάχθηκε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, προέκυψε η μεταφορά αδικαιολόγητων χρηματικών ποσών με προέλευση από κυπριακές εταιρείες σε τραπεζικούς λογαριασμούς του κ. Πετσίτη σε ελληνική συστημική τράπεζα. Ωστόσο για τα ποσά δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν υπηρεσίες του κ. Πετσίτη προς τις εταιρείες-τροφοδότες.

Όμως στην Κύπρο όπου -κατά το ίδιο δημοσίευμα- πλέον μένει κάνοντας πλουσιοπάροχη ζωή, ο κ. Πετσίτης «διασταυρώνεται» και με τον κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, τον άνθρωπο που συνόδευσε τον Νίκο Παππά στο ταξίδι του στη Βενεζουέλα.

Δείτε το σχετικό βίντεο που παρουσίασε ο ΣΚΑΙ:

 

Μυστήρια παραίτηση ανθρώπου που ερευνούσε Λαυρεντιάδη – Πετσίτη – ΔΕΠΑ

Εξάλλου όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», η έρευνα για το σκάνδαλο ELFE-ΔΕΠΑ, στο οποίο κομβικό ρόλο έχει διαδραματίσει ο κ. Πετσίτης,  παίρνει νέα τροπή μετά την παραίτηση ανώτατου στελέχους της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος.

Σε επιστολή του με τίτλο «Εξώθηση σε παραίτηση», ο προϊστάμενος του Τμήματος Ερευνών της Α’ Μονάδας της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες καταγγέλλει την επικεφαλής της Αρχής, Άννα Ζαΐρη-Αρκουλή, ότι εν μέσω διερεύνησης σημαντικότατων υποθέσεων, όπως αυτή των χρεών της ELFE του ομίλου Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ, τον μετέθεσε αναιτιολόγητα στη Β’ Μονάδα, και μάλιστα σε θέση απλού υπαλλήλου.

Όπως αναφέρει ο παραιτηθείς προϊστάμενος, η απομάκρυνσή του από την κυρία Ζαΐρη-Αρκουλή «λαμβάνει χώρα σε μια στιγμή που χειρίζομαι εξαιρετικά ευαίσθητες υποθέσεις (υπόθεση ELFE-Λαυρεντιάδη, υπόθεση πορίσματος ΤτΕ για χρηματοπιστωτικό ίδρυμα κ.λπ.), επί των οποίων τα πορίσματα της έρευνάς μου σας εισηγήθηκα. Οι υποθέσεις αυτές έχουν απασχολήσει την Ολομέλεια της Α’ Μονάδας της Αρχής (…), και την ποινική δικαιοσύνη. Εσείς ωστόσο κρίνατε ότι έπρεπε να με απομακρύνετε. Όπως ασφαλώς αντιλαμβάνεσθε, όλα αυτά με εξωθούν να σας υποβάλω την παραίτησή μου και παρακαλώ όπως προβείτε σε όλες τις ενέργειες για τη διακοπή της απόσπασής μου από την Αρχή».

Πάντα κατά το ίδιο δημοσίευμα, από το απόσπασμα της παραίτησης προκύπτει ότι ο προϊστάμενος έχει ήδη παραδώσει το πόρισμά του για την ELFE στην κυρία Ζαΐρη-Αρκουλή, το οποίο όμως δεν έχει διαβιβαστεί στην Ολομέλεια προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες διερεύνησης για όλους τους εμπλεκομένους, δηλαδή για τα στελέχη της ELFE του ομίλου Λαυρεντιάδη, την προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΠΑ και τον Μανόλη Πετσίτη, που σύμφωνα με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ, κ. Κιτσάκο, εμφανιζόταν ως «απεσταλμένος του Μεγάρου Μαξίμου».

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις